Noutati :

Se anunta concedieri masive la TVR cu respectarea Contractului Colectiv de Munca!

23 august, 2012 - 09:45 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Reprezentantii administratiei TVR au informat membrii Adunarii Generale a Sindicatului pentru Unitatea Salariatilor din Televiziunea Romana  ca, in urma procesului de restructurare, vor recurge la concedieri colective.

Potrivit unui comunicat, reprezentantii conducerii TVR au dat curs invitatiei lansate de Sindicatul pentru Unitatea Salariatilor din SRTv (SPUSTV) de a participa la Adunarea Generala extraordinara de joi, unde au sustinut necesitatea luarii unor masuri urgente pentru redresarea economica a televiziunii publice. La discutii a participat şi Ion Popescu, preşedintele Confederatiei Sindicale Meridian.

Lui Claudiu Saftoiu, preşedintele-director general al TVR, i s-a alaturat Cristian Zgabercea, raportor principal al grupului de lucru desemnat sa elaboreze programul de redresare economica a TVR. Acesta a raspuns la intrebarile privind Raportul realizat in vederea elaborarii Programului de redresare economica a TVR.

In cadrul Adunarii Generale, reprezentantii conducerii televiziunii publice i-au informat pe angajatii prezenti la discutii despre situatia financiara a televiziunii publice, precum şi despre unele aspecte privind masurile legate de reorganizarea TVR, avand ca obiective performanta şi eficienta.

Reprezentantii administratiei TVR au informat membrii Adunarii Generale a SPUSTv ca, in urma procesului de restructurare, vor recurge la concedieri colective. De asemenea, Claudiu Saftoiu a declarat ca nu vor fi afectate drepturile salariatilor stipulate in actualul Contract Colectiv de Munca.

Claudiu Saftoiu şi reprezentantii SPUSTV au convenit ca intregul proces de restructurare sa fie unul transparent, iar criteriile in baza carora se vor opera concedierile sa fie pe baza de competente şi rezultate.

Totodata, Claudiu Saftoiu a aratat ca scopul Programului de redresare al TVR este de a salva televiziunea publica, aflata in acest moment intr-o situatie critica. „Alternativa pentru ca TVR sa nu devina institutie bugetara sau, mai rau, sa nu intre in insolventa este doar redresarea financiara, recredibilizarea televiziunii şi realizarea unor investitii”, se mai spune in comunicatul TVR.

Potrivit aceleiaşi surse, reprezentantii conducerii TVR s-au declarat satisfacuti de deschiderea manifestata de partenerii sociali şi işi propun imbunatatirea relatiei cu sindicatul reprezentativ din TVR.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...