Noutati :

Scolile si taberele de vara, alternativa trimiterii copiilor la bunici. Oferte sunt pe piata timisoreana cu zecile, numai bani sa fie

26 iunie, 2012 - 10:05 AM
Autor: Miodrag Hojda      
Categorie: SOCIAL
0

Scolile de vara au cunoscut o expansiune foarte puternica in ultimii ani. Daca pana nu demult parintii nu aveau alta varianta decat sa-i trimita pe copii la bunici, la tara, sa se joace sau pe adolescenti… la bunici, la tara, sa-i ajute la muncile campului, acum optiunile sunt multe si extrem de variate.

Pentru prichindeii timisoreni sunt organizate scoli de vara atat in orasul de pe malurile Begai, cat si in alte zone din tara si chiar din strainatate. Iar pentru tineri, tabere unde doresc ei. Singura conditie – sa ai bani.

Institutul Cultural Timisoara a pregatit pentru cei mici un program de invatare a limbii franceze ludic si interactiv la Clubul de Vacanta, dar si cursuri intensive pentru publicul larg.

„Clubul de vacanta este adresat copiilor cu varsta cuprinsa intre 4 si 14 ani si este structurat in module de 20 de ore (2 ore didactice in fiecare zi: 10 – 12) in perioadele: 03 – 13.07 si 16 – 27.07. Cursurile pentru adulti (Curs de simulare pentru examenele DELF si module de pregatire pentru examenele TEFa Québec – destinate persoanelor care doresc sa emigreze in Canada) sunt organizate in perioada 18.06 – 27.07.2012“, explica Ingrid Diac, responsabila proiecte culturale si comunicare in cadrul ICF Timisoara.

Daca prefera limba engleza sau germana, un centru de limbi straine din Timisoara a pregatit pentru banateni scoli de vara English & Deutsch – 3 saptamani: 2-20 iulie sau 13-31 august. „Cele trei saptamani sunt gandite ca un program complet de expunere intensa si comunicare libera in limba straina aleasa: engleza sau germana si dezvoltarea exprimarii personale prin arta, teatru si miscare, respectiv dezvoltarea gandirii creative prin programul Mind Lab“, explica organizatorii.

Activitatile pe tot parcursul scolii de vara se pliaza pe varsta si interesele copiilor. O tabara la Londra pentru adolescenti este organizata in perioada 9-16 iulie si una pentru copii, la Viena, intre 27- 31 august. Preturile se situeaza in jurul sumei de 700 de euro de persoana.

Dar limbile straine nu sunt singurele variante pe care le au la dispozitie banatenii. Tabere de aventura, in care prichindeii sunt dusi pe taramuri fantastice, invatati sa traga cu arcul si sa deprinda tainele cercetasilor ii asteapta pe cei mici. Preturile variaza, in functie de perioada in care participa la tabara, intre 1.000 si 1.500 de lei de persoana, cu discounturi daca inscrierea este facuta din timp. Pentru tineri sunt organizate tabere de calarie in muntii Fagarasului, iar pentru scolari – tabara internationala in Kalyvas – peninsula Halkidiki, Grecia. Preturile ajung pana la 800 de lei plus plata cursurilor la care participa copilul sau adolescentul.

Daca studentii organizeaza in timpul verii mai multe cursuri pentru liceeni, de dezvoltare personala, de formare si deprindere a unor abilitati de leadership, si ei, la randul lor, participa la tabere de recreatie sau de formare. Fie la munte, fie la mare, studentii eminenti pot merge cu prietenii in tabere pentru o saptamana, daca au obtinut o medie buna pe parcursul anului universitar.



Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...