Noutati :

Scolile din Timisoara incep cursurile in scenariul galben. Merg la cursuri fizic elevii din clasele primare si anii terminali. Decizia CJSU

2 mai, 2021 - 12:03 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: EDUCATIE
1

TIMISOARA. Elevii din clasele primare si anii terminali pot reveni fizic la scoala, odata cu finalul vacantei de Pasti si 1 Mai. La fel si copiii de gradinita.

CITESTE SI: Mitropolitul Banatului in fata a mii de oameni la Timisoara: Dumnezeu sa ii intareasca pe toti oamenii de stiinta, care de un an de zile stau de veghe in laboratoarele lor pentru a aduce mangaiere lumii 

Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta a transmis lista scolilor in care elevii pot merge fizic la cursuri incepand de miercuri, 5 mai.

Revenirea scolarilor in clase se face in baza ordinului comun semnat de ministrul Sanatatii si ministrul Educatiei in aceasta saptamana. Astfel, in scenariul verde (1), in banci revin toti elevii, dar se vor respecta in continuare normele de protectie sanitara. E vorba de localitati cu incidenta cumulata in ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mica sau egala cu 1/1000 de locuitori.

In scenariul galben (2), revin la cursuri toti elevii din clasele primare si anii terminali, dar si cei din invatamantul special, si vor fi respectate in continuare normele sanitare.

De precizat este ca elevii care invata in clasele a VIII-a, a XII si a XII-a vor reincepe scoala din 10 mai, conform ordinelor Ministerului Educatiei in vigoare. Cei care finalizeaza gimnaziul vor merge la scoala pana in 4 iunie, in timp ce colegii lor care termina liceul vor face cursuri pana in 11 iunie.

Restul elevilor vor continua cursurile in regim online. Incidenta cazurilor de COVID in localitate este mai mare de 1/1000.

AICI puteti consulta lista completa a scolilor  si gradinitelor cu scenariile in care se incep cursurile, in intreg judetul Timis.

In total, in Timis, din 591 de scoli si gradinite, in 174 se vor tine cursuri in scenariul verde (1) si 471 in scenariul galben (2).Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Pai, ministru spunea ca anii terminali merg din 10 la scoala, care adevarul?