Noutati :

Scoala Generala 15 din Timisoara reabilitata cu bani europeni. Inca o finantare de la Ministerul Dezvoltarii

3 septembrie, 2022 - 07:05 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: EDUCATIE
0

TIMISOARA. Dupa ce o gradinita din zona Crisan a primit finantare pentru reabilitare, si o scoala din cartierul Fratelia urmeaza sa fie renovata tot cu bani europeni.

CITESTE SI: Documentatia pentru podul de la Parta are 5 oferte. Constructia e cu banii asigurati prin programul Anghel Saligny, 55 de milioane de lei

Este vorba despre Scoala Gimnaziala nr.15 de pe strada Chisodei, care are doua corpuri de cladire, si ambele vor avea parte de interventii importante.

La primul imobil, in care elevii invata si in prezent, va fi reabilitat acoperisul si vor fi izolate zidurile, urmand sa fie schimbate si finisajele exterioare.

Al doilea corp de cladire va avea nevoie de interventii mai serioase. In prezent acesta este, de fapt, o anexa in care sunt mai multe spatii de depozitare si ateliere, care nu mai sunt folosite de 15 ani. Acestui imobil i se va mai adauga un etaj, dupa care va fi recompartimentat si vor fi realizate 4 sali de clasa, o noua casa a scarii, grupuri sanitare si o sala multifunctionala pentru recreere. In noul spatiu vor invata 96 de elevi.

Scoala Gimnaziala nr.15 este amplasata in zona de sud a orasului, fiind invecinata cu Biserica Ortodoxa din zona Fratelia, alaturi de care formeaza centrul de cartier. In cladirea actuala cu functiune de scoală primara si gimnaziala invata 300 de elevi.

Proiectul va fi finantat prin Programul Operational Regional -POR 2014-2020, apelul POR/722/9/1/1/Reducerea numarului de persoane aflate in risc de saracie si are o valoare de 2,7 milioane de lei cu TVA inclus, din care 2,6 nerambursabili.

Va reamintim, la inceputul acestei saptamani, Ministerul Dezvoltarii a mai alocat o finantare pentru reabilitarea Gradinitei cu Program Prelungit 6, din zona Crisan-Ghiroda Noua, unde invata 60 de copilasi. Interventiile vizeaza parterul si etajul 1, dar si podul imobilului. In cladire ar urma sa fie amenajat si un cabinet medical, in timp ce in curte va fi construit si un loc de joaca pentru cei mici.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...