Noutati :

Scoala de elita din Timisoara, planuita sa se extinda cu bani europeni. Vor fi construite inca doua corpuri de cladire, santierul ar trebui deschis in 2021

13 ianuarie, 2021 - 10:52 AM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Sute de elevi vor putea invata in doua noi corpuri de cladire ce sunt programate a fi construite la Scoala Generala 30 din Timisoara, una dintre cele mai bune din oras.

CITESTE SI: Dominic Fritz: Bugetul de anul trecut, cel mai mare din istoria orasului, nu a fost realist. Anunta ca Primaria Timisoara taie din cheltuieli in 2021. Ce spune despre venituri 

CITESTE SI: ‘Nu e treaba primarului’. Dominic Fritz, despre scandalul dintre STPT si asociatia condusa de Ioan Goia, dupa ce oamenii au stat la cozi, in pandemie, la Timisoara, pentru a-si valida abonamentele gratuite 

Contractul de finantare din fonduri europene a fost semnat inca din luna octombrie, insa abia in ianuarie urmeaza sa fie lansata licitatia pentru desemnarea executantului.

Proiectul de “Modernizare terase circulabile existente, montare termosistem pe fatade si extindere Scoala generala nr. 30 din Timișoara, corp A, B si C cu 2 corpuri D si E in regim D+P+2E“ presupune construirea a doua cladiri cu o suprafata de peste 3250 de metri patrati. Astfel, in corpul D vor fi organizate 6 noi sali de clasa, dar si spatiile functionale necesare, iar pentru corpul E vor fi amenajate 10 noi sali de clasa si spatii functionale.

In total, in cele doua noi corpuri de cladire vor putea invata nu mai putin de 540 de elevi.

Valoarea totala a proiectului este de 24,832,644.03 lei cu TVA, adica aproximativ 5 milioane de euro, iar majoritatea banilor provin din fonduri europene.

Constructiile ar trebui sa fie gata in 32 de luni, iar santierul ar putea fi deschis in a doua jumatate a lui 2021, daca investitia nu va fi blocata.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Unde e Scoala asta?

    • Ghici… soarelui.

  2. Pina a construi scoli ca sa da ti de lucru la firme si firme formati adevarati profesori,ca din acestia de azi merita aceasta onorabila titulatura doar vreo 10 la,suta restul sint asa sa fie,de umplutura,rezultatele vorbeste,la,testul Pisa la examemele nationale la bacalaureat si mai luati masuri structurale,daca nu intelegeti cuvintul va uitati in dex si va indruma specialisti demunde,a ti ghicit,de la,faimoasa institutie pe nume inspectorat scolar,ca altfel produceti in mare partr doar c si g,

  3. In Romania mai sunt, asa numiti, profesori care cer elevilor sa memoreze texte si sa le redea. Ce sistem educational este acesta? Copii trebuie invatati sa-si formeze propria lor opinie, sa afle ce le este lor benefic, sa-si afle talentele. Multi oameni fac copii numai ca sa se afle in treaba si sa-si justifice existenta, dupa acea arunca copii in scoli iar acolo sa fie educati ca viitori roboti. Fara personalitate, fara dorinte proprii. La ce ne este de folos sa fi cel mai bun? La ce ne foloseste concurenta asta absurda?
    Umanitatea este inca primitiva.