Noutati :

Schimbari radicale la Spitalul Judetean Timisoara si in alte trei clinici! Ce se va intampla in 2015?

1 ianuarie, 2015 - 02:58 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Spitalul Judetean Timisoara a cunoscut deja o schimbare importanta in privinta infatisarii. De asemenea, s-au facut o serie de investitii importante in mai multe clinici care tin de cea mai mare unitate medicala din vestul tarii. Insa, mai sunt inca multe de facut.

Astfel, renovarea interioara a Spitalului Judetean din Timisoara e una dintre promisiunile facute de catre presedintele Consiliului Judetean Timis, Titu Bojin. Aceasta ar urma sa inceapa in anul 2015, sustine liderul judetului.

Banii provin din fonduri europene nerambursabile, fiind vorba de suma de 9,5 milioane de euro.

Cu acesti bani, cu care poate s-ar putea construi chiar si un spital nou, se vor face modernizari la Spitalul Judetean, la Clinica Bega si la Casa Austria, precum si la Clinica de Ortopedie a Spitalului Judetean. De asemenea, din aceasta suma se va cumpara si aparatura.

Avem pentru viitorul an, in derulare, proectul de la Spitalul Judetean, Clinica Bega, Clinica Casa Austria si Ortopedie care sunt prinse in proiectul semnat recent pentru cele 9,5 milioane de euro care sunt fonduri nerambursabile. Lucru care este benefic pentru cetateni. Putem spune ca din acesti bani putem construi un spital in integritatea lui. Stiti ca a fost cumparata putina aparatura in ultimii ani, sper sa nu fie depozitata in subsoluri, ci sa fie imediat folosita”, a declarat Titu Bojin.

La Spitalul Judetean urmeaza sa fie reabilitat si reamenajat ambulatoriul si serviciul de urgente, iar la celelalte clinici, doar ambulatoriul. De asemenea, din acesti bani se va cumpara si aparatura medicala.

Anul 2014 s-a dovedit un an bun pentru cel mai mare spital din vestul Romaniei, dar si pentru o parte din clinicile aflate in subordine.

In 2014 au fost aprobate fonduri pentru Spitalul Judetean din Timisoara din trei surse: de la Ministerul Sanatatii, de la Consiliul Judetean Timis si fonduri europene nerambursabile. Acestora li se adauga sumele provenite din venituri propri. Banii au fost folositi, in principal, pentru reparatii si achizitionarea de aparatura.

In 2014, Spitalul Judetean din Timisoara a avut aprobate fonduri in valoare de 6.929.000 de lei de la Ministerul Sanatatii, bani necesari pentru achzitionarea de aparatura performant pentru dotarea sectiei ATI si a blocului operator.

De la CJT au fost aprobate fonduri in valoare de 1.775.000 lei, bani folositi pentru reparatii capitale. Printre acestea, schimbarea tamplariei interioare pe mai multe sectii ale spitalului, sistematizarea intrarii in unitatea spitaliceasca, repararea a doua lifturi si inlocuirea tamplariei interioare la Clinica Bega. Totodata, s-a realizat un studiu de fezabilitate referitor la modernizarea si extinderea sectiei de Ortopedie.

Veniturile proprii, de 107.000 lei, au fost utilizate pentru instalarea unui aparat de aer conditionat in Unitatea de Primiri Urgente, achizitionarea unui aspirator chirurgical si cheltuieli pentru sistemul de calculatoare a spitalului.

Pentru clinica Oncogen s-au primit bani din fonduri europene nerambursabile, atat pentru constructie, cat si pentru aparatura. Valoarea totala a acestora se ridica la 18 milioane si jumatate de lei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...