Noutati :

Schimbarea fabuloasa de care va avea parte Filarmonica Banatul din Timisoara

22 ianuarie, 2019 - 02:50 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Primaria Timisoara a inceput demersurile pentru reabilitarea cladirii in care functioneaza Filarmonica Banatul. Mai exact, se vor face lucrari de reabilitare si refunctionalizare a imobilului.

CITESTE SI: Hai sa dam mana cu mana! Mica Unire, sarbatorita la Timisoara 

Reprezentantii administratiei locale au anuntat ca pana in 30 ianuarie pot fi depuse ofertele pentru achizitia serviciilor de proiectare DALI si Proiect Tehnic, iar daca licitatia va decurge fara probleme, pana in vara anului 2019 ar putea incepe si licitatia pentru executia lucrarilor.

 

„A avut loc deschidere oferta pentru achizitia serviciilor de proiectare DALI plus PT pentru reabilitare si refunctionalizare imobil Filarmonica Banatul. Dorim sa transformam acest spatiu in unul de inalta tinuta si care sa fie functional, pe deasupra. La ora actuala exista doar sala mare a Palatului Cultural ca sala de inalta tinuta. Si Sala 2 este functionala. Altceva trebuie sa fie sala de spectacole a unei filarmonici. Pana acum s-a functionat cu destul de mici adaptari facute pentru noua sa functie, cea de filarmonica, dupa ce acolo a functionat cinematograful”, a spus primarul Nicolae Robu.

Potrivit reprezentantilor Filarmonicii Banatul, cladirea trebuie supusa unor reparatii capitale. Iar in dosarul pe care l-au inaintat primariei sunt cuprinse toate interventiile necesare.

CITESTE SI: S-au stabilit premiile Societatii Timisoara pe anul 2018. Cine ia ‘Secera si ciocanul’ 

” Este vorba despre reparatii capitale. De la hidroizolare, fatada, acoperis, terasa de la intrare, instalatii, pardoseala in sala de spectacole, schimbarea scaunelor, reparatii in sali de repetitii, cabine…absolut totul trebuie refacut, atat interiorul, cat si exteriorul. Noi am indicat ce trebuie facut, acum sa vedem, dupa ce se face proiectul tehnic, la ce suma ajungem”, a spus pentru opiniatimisoarei.ro Marius Fonos, directorul adjunct al Filarmonicii Banatul din Timisoara.

Ultimele lucrari de modernizare care au avut loc la institutia de pe C. D. Loga au fost in 2014 si 2016, atunci cand au fost retapitate scaunele din sala de spectacole, dar si refacuta pardoseala de pe scena.

Acum, pentru realizarea documentatiei pentru reabilitarea Filarmonicii, Primaria Timisoara aloca 420.000 de lei, fara TVA, iar data limita pentru depunerea ofertelor este 30 ianuarie 2019.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Bianca Dichis, vad ca ai o afinitate deosebita pentru cuvantul FABULOS. Ia te rog in manuta un DEX si consulta-l sa vezi semnificatia exacta a termenului, care, cu toate ca poate iti provoaca o senzatie extatica cand este pronuntat, se potriveste ca nuca-n perete in acest context…

  2. Merge mana-n mana cu DELICIU. Prietenii lui Robu stiu de ce…