Noutati :

Schimbarea fabuloasa de care va avea parte Filarmonica Banatul din Timisoara. Foto si video

28 iunie, 2019 - 05:14 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Primaria Timisoara a inceput demersurile pentru reabilitarea cladirii in care functioneaza Filarmonica Banatul, dar si a gradinii de vara, iar schimbarile sunt impresionante.

Se vor face lucrari de reabilitare si refunctionalizare a imobilului, iar gradina de vara se va transforma complet.

„Se pastreaza tot ce este tipic pentru aceasta cladire, se adauga constructii din sticla, se propune o constructie din sticla care nu schimba aspectul, dar care asigura crearea unui spatiu interior mult mai mare. In interior vom avea un foaier foarte frumos, si foarte functional. Sala de spectacole evident, se va schimba tot, si instalatia de climatizare si tot ce trebuie pentru a avea o sala moderna, o sala cu acustica buna. Aici a fost un cinematograf, s-au facut interventii de urgenta pentru a imbunatati acustica salii, dar acum va fi un proiect, pentru a avea o acustica cat mai buna. In curte vom avea un spatiu mai restrans, unde vom acea si o cafenea. La gradina de vara va fi un spatiu acoperit, care va putea sa fie folosit nu numai cateva luni pe an. Este o mare sala de spectacole, conceputa ca fiind o constructie cu multa sticla, pentru a nu crea o constructie apasatoare. Se analizeaza doua varianta, pentru retragerea automata a acoperisului, pentru ca ne dorim sa fie si senzatia de spectacole in aer liber”, a spus primarul Nicolae Robu.

In acest moment nu exista o estimare a sumelor ce vor trebui investite pentru reabilitarea cladirii Filarmonicii si a gradinii de vara.

Ultimele lucrari de modernizare care au avut loc la institutia de pe C. D. Loga au fost in 2014 si 2016, atunci cand au fost retapitate scaunele din sala de spectacole, dar si refacuta pardoseala de pe scena.

Video:  George StefanitaInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Era mai potrivit un concurs de solutii pt proiectul acesta, nu o licitatie in care cel mai ieftin castiga…

  2. Robu stie mai bine. Evident „ca se va schimba totul”. Eu cred ca se va schimba si el. Daca USR + PLUS n-au alta solutie, atunci tineti-l pe Robu pana-i va albi pleata ( vopsita!!!)

  3. Vise. Reparati scena din Parcul Rozelor prima data, parca „nu sunt bani” pentru ea, si mai vorbim. Intre timp vad ca sunt bani pentru un SF, sa merga si prietenii in vacanta sub palmieri.

  4. Biaca draguțo, pune manuța si deschide cand ai timp un DEX. Vei invata atunci semnificatia cuvantului fabulos, care se potribeste in articol exact ca nuca in perete. Imi dau seama ca rostirea acestuia provoaca anumite senzatii unora, dar, in acest context, pur si simplu nu-si gasete locul. Cum ai descrie atunci investitiile de la Dubai, Abu Dhabi, Kuala Lumpur, sau Singapore?