Noutati :

Schimbare pe Aeroportul International Timisoara! Ce s-a intamplat cu pasagerii, dar si cu avioanele?

7 iulie, 2015 - 04:28 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
3

TIMISOARA. Pe drumul cel bun! In primele sase luni ale anului 2015 a fost inregistrata o crestere a numarului de pasageri cu 29%, comparativ cu anul precedent. Astfel, daca in perioada ianuarie-iunie 2014, 331.147 pasageri au calatorit de la Aeroportul Timisoara, in aceeasi perioada a anului 2015 au fost inregistrati 426.939 pasageri.

O crestere semnificativa apare si la numarul zborurilor, daca in primele 6 luni ale lui 2014 – 4855 de aeronave au aterizat sau decolat de la Timisoara, in 2015, numarul acestora a crescut cu 12,2%, inregistrandu-se un numar de 5447 zboruri.

Si traficul cargo a inregistrat o crestere de 23%: de la 920 tone in ianuarie-iunie 2014, la 1137 tone in prima jumatate a acestui an.

Cresterea numarului de pasageri, a miscarilor de aeronave si a traficului cargo din  primele sase luni ale acestui an, s-a reflectat si in cresterea veniturilor: Aeroportul International Timisoara a inregistrat o crestere a veniturilor din servicii aeroportuare cu 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Managementul a fost preocupat in aceasta perioada si de reducerea permanenta a cheltuielilor, realizandu-se o reducere de 15% a cheltuielilor in primul semestru fata de perioada ianuarie-iunie a anului precedent.

aeroport-timisoara

Si cifra de afaceri a avut o crestere cu un procent de 10% in primele 6 luni ale acestui an, comparativ cu aceeasi perioada a lui 2014: de la de la 2,8 milioane euro la 3,1 milioane euro.

Acest trend ascendent se mentine deja de la finele anului trecut, iar pe timpul verii numarul de pasageri va creste si mai mult deoarece au intrat si cursele charter, mai numeroase decat in 2014”, a declarat directorul AIT, Iulian Daniel Idolu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Idolu tremura ca vine vremea sa plece? Incepe din nou cu laudele? Simte vant rece in ceafa? Lasa ca e loc la popasapca si e cunoscut acolo.

  2. Timisoara – Viena – o super ruta ce avea 3 curse pe zi pana acum 2-3 ani. Asta ne lipseste.
    Sau mergem 3 ore pe autostrada pana la Sibiu si apoi zburam la Viena ? Mai bine pornesc cu masina catre Viena.

    Bagati Timisoara – Viena si o sa fie super succes.

  3. BAGATI VA ROG TIMISOARA-ISTANBUL……………….