Noutati :

Schimbare majora in ligiile mici din Timis. Cel mai probabil campionatele vor continua cu play-off si play-out

18 mai, 2020 - 09:05 PM
Autor: Daniel Neacsu      
Categorie: SPORT
0

TIMISOARA. Din cauza starii de urgenta nici fotbalul mic nu va mai fi la fel. FRF solicita AJF-urilor sa anunte campionale judetene pana spre sfrarsitul lunii iulie, astfel ca este aproape imposibil ca ligiile mici sa se mai dispute ca pana acum. Tinand cont ca din retur s-a desfasurat o singura etapa, nu este timp ca intr-o luna de zile sa se mai joace 16 runde.

CITESTE SI: Nuntile si inmormantarile se fac cu 8 persoane, si nu cu 16. Guvernul a inasprit regulile in starea de alerta

Comitetul de Urgenta al Asociatiei Judetene de Fotbal Timis, compus din Romeo Malac – Presedinte AJF Timis, Ciprian Dan Tranca – vicepresedinte AJF, Raul Constantin Ghiciulescu – vicepreședinte AJF, Ionel Poclid – vicepreședinte AJF, s-a intrunit la data de 18 mai 2020 pentru a gasi formule viabile ca ligile mici sa aiba o copntinuare normala.

S-au propus mai multe variante, din care echipele participante in Liga 4, 5 si 6 sa aleaga cea mai buna propunere.

Iata asadar, cum se poate termina sezonul:

Liga a IV-a

„Disputarea tuturor etapelor ramase (16 etape) este exclusa in acest moment.

1) Daca jocurile se pot relua la jumatatea lunii iunie, varianta ar fi play-off intre primele 8 echipe (7 etape) si play-out intre ultimele 10 echipe (9 etape), conform clasamentului actual, prin injumatatirea punctelor.

2) Daca jocurile se pot relua la inceputul lunii iulie, varianta ar fi play-off intre primele 6 echipe (5 etape), conform clasamentului actual, prin injumatatirea punctelor, fara a retrograda nicio echipa.

3) Daca jocurile se pot relua doar la jumatatea lunii iulie, varianta ar fi un meci de baraj in sistem tur-retur, intre primele 2 echipe din clasament (CS AVANTUL PERIAM si CS TIMISUL SAG), fara a retrograda nicio echipa.

4) Daca jocurile nu mai pot fi reluate, scenariile ar fi de
a. inghetarea clasamentului actual si transmiterea echipei campioane catre FRF (CS AVANTUL PERIAM) si fara a retrograda nicio echipa.
b. anularea sezonului competitional curent (fara a transmite campioana si fara a retrograda nicio echipa).

Liga a V-a

Disputarea tuturor etapelor ramase (15 etape) este exclusa in acest moment.

1) Daca jocurile se pot relua la inceputul lunii iulie, varianta ar fi play-off intre primele 8 echipe (7 etape) si play-out intre ultimele 8 echipe (7 etape), conform clasamentului actual, prin injumatatirea punctelor.

2) Daca jocurile nu mai pot fi reluate, scenariile ar fi de
a. inghetarea clasamentului actual si promovarea in Liga a IV-a a echipelor clasate pe locul 1 in acest moment, in fiecare serie (CS COMLOSU MARE, CS PROGRESUL GATAIA si AS AVANTUL TOPOLOVATU MARE), fara a retrograda nicio echipa.
b. anularea sezonului competitional curent (fara a promova si fara a retrograda nicio echipa.

Liga a VI-a si campionatelor municipale

1) Daca jocurile se pot relua la inceputul lunii iulie, varianta ar fi play-off si play-out prin impartirea clasamentelor din fiecare serie in doua, conform clasamentului actual, prin injumatatirea punctelor.

2) Daca jocurile nu mai pot fi reluate, scenariile ar fi de

a. inghetarea clasamentului actual si promovarea in Liga a V-a a echipelor clasate pe locurile 1 si 2 in acest moment, din fiecare serie.
b. anularea sezonului competitional curent (fara a promova nicio echipa)”, se arata in comunicatul AJF.

Asadar, fiecare echipa din cele 3 ligi va trebui sa voteze pentru o varianta, care va fi apoi luata in calcul de AJF Timis. Important este ca sezonul se poate incheia pe teren, ceea ce este cel mai importanbt pentru cei implicati in fenomen.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Tag-uri:

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...