Schele ilegale si reclame uriase fara autorizatie pe cladiri, la Timisoara, reclamate la Politia Locala. Amenzi de aproape 50.000 de euro

TIMISOARA. Aproape 100 de verificari au facut in ultimele zile politistii locali dupa ce au primit sesizari de la cetateni privind lucrari ilegale, mesh-uri cu reclame pe cladiri, fara autorizatii, ori alte nereguli.

CITESTE SI: ‘Atacata’ simultan in 4 puncte. Mobilizare la poduri si podete pe Centura Sud la Timisoara. Foto

Agentii au aplicat 36 de amenzi in valoare de 225.000 de lei, adica aproape 50.000 de euro.

Politistii locali din cadrul Serviciului Disciplina in Constructii si Afisaj Stradal au actionat, in perioada 18.09.2023 – 27.09.2023, pentru verificarea si luarea de masuri in cazul a 93 de sesizari scrise si telefonice, pecum si autosesizari ale politistilor locali referitoare la lucrari executate fara autorizare de construire, ocuparea domeniului public cu schele si materiale fara aprobare si fara plata taxei zilnice, imprejmuirea ilegala a domeniului public, sisteme de publicitate amplasate sau utilizate fara respectarea prevederilor legale, nerespectarea regulamentelor in vigoare la organizarile de santier, nerespectarea termenelor si masurilor stabilite prin procesele verbale de sanctionare, referitoare la intrarea in legalitate sau desfiintare a unor lucrari de constructii ilegale.

Totalul sanctiunilor aplicate in urma verificarilor a fost de 36 de amenzi in valoare de 225.500 lei, din care 3 procese verbale de sanctionare conform Legii 50/1991 pentru lucrari neatorizate, 4 procese verbale sanctionare conform Legii 422/2001 pentru lucrari executate fara autozitie in zone de monumente sau zone protectie, cu amenzi in valoare de 30.000 lei, 18 sanctiuni conform Legii 185/2013, cu amenzi in valoare de 180.000 lei pentru publicitate neautorizata si 11 sanctiuni conform HCL 371/2007 si HCL 320/2022, cu amenzi in valoare de 15.500 lei, pentru imprejmuiri improvizate si ocupare domeniu fara achitarea taxelor„, transmit reprezentantii Politiei Locale Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Arde-i Fritz! Trebuie bani, mulți bani, pentru ca Timisoara sa redevina un oraș frumos și curat. OT nu spune nimic de afacerea Strandul termal, de unde nu s- a încasat chiriile de peste 10 ani. Cine era primar?

  2. Piața Victoriei arata ca o mizerie. Oare când stimabilul arhitect șef al orașului sau alții din primărie care oricum sunt plătiți degeaba, vor impune odată ca toate reclamele firmelor din Piața Victoriei SA AIBE ACELEAȘI DIMENSIUNI ȘI FORMAT DE CARACTERE ??? Arata centrul ca un bazar, chicios, fiecare și-a pus reclama luminoasa cât mai mare, cât mai țipătoare, de te apuca scârba. Într-un centru civilizat, nu au ce sa caute alimentări, ABC-uri, amaneturi, reparații telefoane, sau alte asemenea. Uitați-va dracului la orașele civilizate și copiati, pt asta nu va trebuie prea multă minte.