Noutati :

Scandal monstru pentru preluarea puterii in Consiliul Local Timisoara! Nicolae Robu: Noile atributii ale viceprimarilor vor fi: Cantina sociala, Directia de Asistenta Sociala si Caminul de pensionari

6 iunie, 2014 - 09:51 AM
Autor: Anonim      
Categorie: ADMINISTRATIE
6

UPDATE!!!!!!!!!!!!!!   Lovitura de palat de la Primaria Timisoara a esuat! PSD n-a putut prelua majoritatea. Dan Diaconu ramane viceprimar

________________

TIMISOARA. Sedinta furtunoasa in aceasta dimineata in Consiliul Local Timisoara unde se va da o adevarata lupta pentru putere. Noua majoritate formata in jurul PSD  a  convocat plenul extraordinar de azi pentru schimbarea viceprimarului liberal Dan Diaconu. Dupa aceasta miscare, primarul Nicolae Robu va ramane lipsit de puteri, intrucat sunt toate sansele ca viitoarele proiecte sa fie blocate de consilierii majoritari. Acesta a amenintat ca, daca se va produce schimbarea, ii va lasa pe cei doi viceprimari, aflati in opozitie politica cu el, fara atributii.
In sala de consiliu de la Primaria Timisoara au fost montate cabinele de vot.

O multime de tineri, sustinatori ai celor doua tabere, de la organizatiile de tineret ale formatiunilor politice, au umplut sala de sedinte din cadrul Primariei Timisoara.

UPDATE 1: Situatie fara precedent. Presedintele PNTCD Timisoara Ciprian Mihok a anuntat  in aceasta dimineata ca cei doi consilieri ai partidului Flavius Boncea si Bogdan Herzog, care iscalisera protocolul de colaborare cu PSD, pentru a crea majoritatea in Consiliul Local, au fost exclusi din Partidul National Taranesc Crestin si Democrat, prezentand in acest sens si hotararile de excludere parafate de Biroul de Conducere al Biroului de Conducere al PNTCD Timisoara.

Prezidiul sedintei de azi insa a primit un document, semnat de presedintele PNTCD Timis Valentin Moldovan, care atesta ca cei doi consilieri sunt inca membri ai filialei partidului.

Presedintele PNTCD Timisoara Ciprian Mihok si consilierul Corado Toader sustin ca documentul nu are nicio valoare, dat fiind faptul ca o decizie in aceasta directie nu poate fi luata decat de catre Biroul de conducere al filialei. Corado Toader il acuza de tradare pe presedintele PNTCD Timis Valentin Moldovan, care recunostea ieri pentru opiniatimisoarei.ro ca el ar putea fi noul viceprimar al orasului.

UPDATE 2 : Sedinta de consiliu local a inceput putin dupa ora 10:00. Vreme de aproape 20 de minute, alesii s-au contrazis pe tema: cine sa conduca sedinta de consiliu.

Consilierul local Radu Toanca ocupase deja locul in prezidiu, insa secretarul primariei, Ioan Cojocari, l-a trimis la locul lui in sala. Dupa dezbateri aprinse, s-a votat ca Radu Toanca sa fie presedinte de sedinta. A reocupat locul in prezidiu cu 15 voturi, din 27 de consilieri prezenti.

Odata deschisa sedinta in plen a Consiliului Local Timisoara, s-a analizat situatia celor doi consilieri ai PNTCD Flavius Boncea si Bogdan Herzog despre care nu se stia foarte limpede daca sunt sau nu dati afara din partid, intrucat in acel moment, ar fi trebuit sa se constate plecarea lor si din consiliul local, din moment ce nu mai au sprijin politic.

Consilierul Radu Toanca, cel care conduce sedinta, a spus ca excluderea celor doi ar fi ilegala.

Avem hartie de la filiala Timis, careia organizatia Timisoara ii este subordonata. Organizatia municipala Timisoara nu are personalitate juridica. Punct. Cititi legea partidelor. O sa supun la vot„, a declarat Toanca.

Noi am fost convocati cu o zi inainte la o sedinta care avea loc astazi. Am fost acolo, am avut reprezentant, am facut o comunicare. Cu 5 minute inainte de sedinta am fost sunat de Valentin Moldovan, care mi-a zis ca decizia lor nu are valoare, mai ales ca organizatia municipala nu are stampila. Deci acea hartie (n.r. Cea in care Flavius Boncea si Bogdan Herzog sunt exclusi din partid) este un fals„, a precizat consilierul PNTCD Flavius Boncea.

UPDATE 3: Nicolae Robu si-a pregatit un discurs ca la carte, in care le-a spus celor prezenti ca Bogdan Herzog este pro-Putin si ca Timisoara nu are nevoie de un „viceprimar, un om cu o asemenea mentalitate in anul 2015, sa fie foarte limpede”.

Aceasta sedinta a fost initiata in baza unui protocol semnat intre cateva partide. PNTCD a fost reprezentat de cine? Pentru ca eu am fost sesizat de catre PNTCD ca in numele PNTCD s-a semnat prin uzurpare, lucru extrem de grav. Domnul Zinger, din partea FDGR, mi-a spus la telefon ca nimeni nu a avut mandat sa semneze din partea forumului lucruri de genul acesta. Am fost sesizat, fiind foarte departe de tara, despre ce e vorba. Suntem la 25 de ani de la Revolutie. In Timisoara si-au dat viata oamenii pentru libertate. Cand se constituie o majoritate, evident ca majoritatea isi impune punctul de vedere. Cred ca timisorenii nu-si doresc viceprimar al Timisoarei un om cu asemenea mentalitate in anul 2014, sa fie foarte limpede”,  a spus Robu, dupa care a anuntat ca noile atributii ale viceprimarilor vor fi „Cantina sociala, Directia de Asistenta Sociala si caminul de pensionari”.

Pe cine vreti sa schimbati? Pe domnul Dan Diaconu, care a muncit noapte de noapte alaturi de mine, care nu a scris corespondente pro-Rusia, pe Dan Diaconu care oricum va garantez ca va ramane alaturi de mine, consilier”, a mai spus Robu.

Timp de aproape un minut, din sala s-au auzit aplauze.   Un revolutionar cu steagul Romaniei, cu gaura in el, a inceput sa strige „Timisoara! Timisoara!

UPDATE 4: Bogdan Herzog raspunde la acuzatiile primarului Nicolae Robu.

Eu i-am transmis domnului primar printr-un coleg de partid al dansului, ca in cazul in care voi fi ales viceprimar, un mandat pe care nu mi l-am dorit, dar pe care mi-l asum, daca se pune problema, voi fi o persoana constructiva. Voi incerca sa duc inainte proiectele Timisoarei. As vrea sa aduc aminte ca acum 6 ani de zile avea cred o parere mult mai buna despre mine, atunci cand am fost invitat la lansarea candidatului lui Crin Antonescu la hotel Timisoara, in calitate de sponsor si de sustinator. Domnul primar lanseaza pe niste chestii speculate in presa. Tari din Europa de vest pe care noi le luam ca si modele, respectiv Germania, Franta, Italia si chiar si Ungaria opteaza sa aiba o relatie echilibrata.  Eu am fost bursier in Statele Unite, am aici o diploma, am fost castigator al unui program national, am fost pe locul 1 din toata Romania. Ulterior, am muncit 4 ani de zile la cea mai mare firma de consultanta din lume, ulterior am muncit numai in mediul privat. Nu am cu ce sa fiu santajat, lucru care pe unii cred ca va deranjeaza. Eu cred ca trebuie sa avem relatii  bune cu Rusia, eu sunt filogerman, nu sunt filorus, cred intr-o lume multipolara, daca aceasta este vina mea, mi-o asum„, a declarat taranistul Herzog.
Da, confirm ca domnul Herzog a fost apropiat de noi la acele momente. Eu am aflat cu stupoare despre aceste conceptii ale domnului Herzog, la care are tot dreptul. Ieri am aflat si am ramas naucit. Si fara a fi rusofob, nu Rusia este un model pentru Romania. Modelul pentru Romania il reprezinta tarile UE si SUA. Or, drapelul democratiei, valoarea profesionala nu i-a impiedicat pe unii oameni sa fie antisemiti, sa fie chiar criminali, folosim figuri de stil. Evident ca dumneavoastra aveti valente pozitive, pe care nu vi le neg, dar conceptia asta pe mine ma exaspereaza„, a sustinut in replica  primarul Nicolae Robu.

Consilierul local al PNL Ciprian Jichici crede ca PSD intra in istorie cu manevra politica din aceasta dimineata: Eu inteleg multa ipocrizie, de la „ce tzuc, Nicule”, pana la „Danut, esti cel mai bun”! Nu reusesc sa inteleg calculul politic.

Eu doresc sa felicit PSD. Domnilor colegi, dumneavoastra intrati in istoria politicii locale din Timisoara, ati generat si duceti la bun sfarsit cea mai penibila sedinta de consiliu local din cate mi-a fost mie dat sa vad in politica locala. Vreau sa-l felicit pe colegul si prietenul meu Dan Diaconu de ziua lui. Dane, din pacate tu ai gresit! Tu nu esti bun de viceprimar, pentru ca esti un naiv care lucrezi 12 pana la 14 ore pe zi, vii dimineata la ora 7, pleci seara la ora 8,9, nu faci altceva decat sa lucrezi pentru proiectele orasului. Eu cred ca ai gresit fundamental, ai gresit pentru ca nu ti-ai angajat 30 de apropiati la Colterm in acest mandat, ai gresit ca nu ti-ai angajat familia la clubul de baschet, tu gresesti ca nu faci manarii cu terenurile Timisoarei. In esenta, tu ai gresit in acesti 2 ani, pentru ca in loc sa te ocupi de sforarii politice, tu, ca un naiv ce esti, tu ai lucrat pentru orasul asta. Imi pare rau sa spun public, se pare ca nu esti bun, Dane, de viceprimar. Eu inteleg multa ipocrizie, de la „Ce tzuc, Nicule”, pana la „Danut, esti cel mai bun!” Nu reusesc sa inteleg calculul politic„, a spus ironic Ciprian Jichici.

UPDATE 5:  A fost chemata Politia Locala sa faca ordine!

Bogdan Herzog a tinut sa mai faca precizari cu privire la colaborarea lui cu Vocea Rusiei.

„Eu imi asum acele articole, au fost publicate si in Vocea Rusiei, mi le asum. Paragrafele citate de domnul Robu sunt scoase din context, va rog sa cititi. E adusa foarte mult persoana mea in discutie si se pare ca in Romania de astazi nu mai ai voie sa ai pareri politice daca nu te aliniezi la o anumita directie. Daca opiniile mele sunt incompatibile, sunt dispus sa las loc in functia de viceprimar pe domnul Boncea, pe care l-am si rugat sa decida aceasta pozitie„, a spus Bogdan Herzog.

Aceasta marturisire a starnit un adevarat vacarm in sala de consiliu.

Iuda!„, s-a auzit din sala, iar un revolutionar s-a ridicat in picioare, s-a indreptat spre prezidiu si a inceput sa urle, acompaniat de cei din sala, moment in care, a fost solicitata interventia Politiei Locale pentru a calma spiritele.

 

Taranistii au pus in fata lui Bogdan Herzog un tricou pe care scrie mesajul lui Corneliu Coposu: „Negociem orice, dar nu principii„.

UPDATE 6: Consilierul local al PP-DD Petrica Folica a parasit sala de sedinta

Petrica Folica, ales consilier local pe listele PP-DD, a decis sa plece din plenul de astazi, anuntand ca el nu vrea sa participe la acest circ general si ca se retrage. Mai mult, s-a declarat dezgustat cand a aflat, tot astazi, ca Bogdan Herzog este pro-rus.

Eu nu am avut cunostinta despre acest om. (n.r. Bogdan Herzog). Ma deranjeaza ca este pro-rus, in primul rand eu sunt roman, inainte de a fi consilier”, a declarat Petrica Folica, dupa ce a parasit sala de consiliu.

UPDATE 7    : Viceprimarul Dan Diaconu: Sa dam un nume acestei majoritati: Te termin!

Viceprimarul liberal Dan Diaconu se declara uluit de ce se petrece.

Nu putem noi sa punem un nume acestei majoritati? Se  numeste “TE TERMIN”. Acest nume s-a auzit pana acum in toata aceasta zona. La 25 de ani de la Revolutie, fara sa fiu demagog, o majoritate TE TERMIN sa castige in Consiliul Local mi se pare de necrezut. Majoritatea scoate bolnavii din spitale, are toate mijloacele pentru a constrange. E adevarat ca eu cu majoritatea ‘TE TERMIN’ nu ma pot lupta, pentru ca nu am aceleasi mijloace si aceleasi posibilitati si nici nu vreau in niciun moment sa se intample acest lucru. Majoritatea da oameni afara din slujbe. Lucrul acesta doare la nivel individual.
Ultimul lucru pe care vreau sa-l spun este ca aceeasi majoritate ‘TE TERMIN’ se plimba si pe coridoarele primariei. Or, oamenii astia n-au nicio vina, chiar angajatii primariei n-au nicio vina pentru orgoliile dumneavoastra”, a declarat Dan Diaconu.

UPDATE 8: Urlete si aplauze in Consiliul Local Timisoara

Consilierii locali tipa, efectiv, la sedinta din Sala de consiliu a primariei. Presedintele de sedinta, Radu Toanca, a cerut sa se voteze retragerea a doua puncte de pe ordinea de zi – cele in care Herzog si Boncea sunt exclusi din PNTCD –, puncte propuse insa de PNL si PDL, nu de PSD. Primarul Nicolae Robu a tinut un adevarat discurs in care le-a explicat alesilor ca punctele de pe ordinea de zi pot fi retrase doar de initiatori. Consilierul local Adrian Orza a iesit din sala de sedinta, la un moment dat, declarandu-se dezgustat de cele intamplate.

UPDATE: Herzog si Boncea raman consilieri locali

Flavius Boncea si Bogdan Herzog raman consilieri locali, dupa ce alesii au votat sa nu ia act de excluderea lor din PNTCD. Cu Petrica Folica absent, dupa ce a parasit sala dezgustat, si cu abtinerea lui Adrian Orza de la vot, cei doi raman consilieri locali. 13 consilieri au decis acest aspect.

Ovidiu Ciuhandu i-a instiintat pe colegii lui ca grupul PDL paraseste sala. La fel si grupul PNL. Doar primarul Nicolae Robu a ramas in sala.

A venit momentul ca alesii sa incheie mandatul lui Dan Diaconu si sa voteze noul viceprimar.

„In sala au ramas 9 consilieri, nu exista cvorum”, a urlat Robu, moment in care Radu Toanca s-a pus sa numere consilierii: „2, 7, 9, 14, unul e pe hol”. In sala sunt 14 consilieri pana la urma, dupa ce penelistii si pedelistii au parasit sedinta. Si Adrian Orza a iesit din sala.

„Eu va spun procedura, aveti comisie de validare? Bun. Am pus o masa cu 3 oameni de la noi. Fiecare vine la dumneavoastra, semneaza pe tabel cu nume si prenume in ordine alfabetica si primeste un buletin si o stampila. Voteaza, aduce buletinul si stampila inapoi si merg la urmatorii”, a explicat Cojocari.

Alfred Simonis este presedinte al comisiei de validare aleasa de Consiliul Local la inceputul mandatului alesilor. Votul este secret.

A inceput votarea!

 

UPDATE: Dan Diaconu ramane viceprimar!

DA CLICK  MAI JOS SI VEZI REZULTATUL VOTULUI!

CITESTE SI: Lovitura de palat de la Primaria Timisoara a esuat! PSD n-a putut prelua majoritatea. Dan Diaconu ramane viceprimar

FOTO: Virgil SimonescuInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 6comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. ASA ESTE IN ROMANIA CINE INCEARCA SA FACA CEVA ESTE MATRASIT DE GLOATA .HALAL POPOR

  2. Ţigănie. Cine să scape oraşul de ţigani când cei aleşi să conducă se comportă realmente ca nişte ţigani.

  3. Nu are nimeni o bomba sa o duca in sala aia? In caz de reusita, ar urma o perioada similara cu cea de dupa 18 octombrie 1716.

  4. Daca si acum se tot bate apa in piua cu comunismul,pro-rusi,etc, nu stiu cine-i mai demagog si neputincios in argumente.Daca nu esti de acord ( e permis, nu?) esti comunist.De parca ar fi platforme politice de stanga si dreapta.Robu se pare ca e mai abject decat l-ar fi inchipuit cineva.A dovedit un limbaj suburban in toate situatiile in care a avut de-a face cu adversarii. Ne-am fi asteptat sa fie mai distins.Dar a demonstrat ca in afara de a cheltui banii nostri ai tuturor pe echipe de fotbal, pe regia de transport local(fara numar), fara niciun discernamant, nu are saracul alte calitati.

    • Cine la avut profesor la Politehnică ştie că e un om de nimic. Habar nu are. Dar, ca orice incompetent parvenit, sa refugiat cu succes în politică. Acum poate decide în numele întregului oraş dimensiunea ghivecelor de palmier şi culoarea pigmentului de var cu care să se vopsească clădirile.

      • asa este un om periculos plin de invidie ranchinos,vanitos,unii s-au bucurat sa scape de el.