Noutati :

Scandal de proportii la Facultatea de Arhitectura din Timisoara: studentii acuza mai multi profesori ca cer bani si servicii sexuale in schimbul notelor la examene. Totul intr-o scrisoare anonima

21 februarie, 2011 - 11:39 AM
Autor: Anonim      
Categorie: EDUCATIE
2

Acuzatii grave la adresa a 10 profesori ai Facultatii de Arhitectura din Timisoara intr-o scrisoare inaintata rectorului UPT Nicolae Robu! Desi nesemnata, se pretinde a fi intocmita de mai multi studenti din anul IV ai scolii care sustin ca se promoveaza examene in schimbul unor favoruri sexuale ori sume de bani, ca dascalii impun meditatii sau se chinuie sa-i racoleze pe studenti in  MISA.

Potrivit scrisorii, ajunsa si la redactia Opinia Timisoarei, unii dintre profesori pipaie studentele la cursuri si le propun partide de sex oral in schimbul unor examinari mai usoare. In aceeasi scrisoare, despre un alt dascal se spune ca invita studentele la sediul firmei sale pentru mai multa intimitate.

Altii sunt acuzati ca folosesc spatiile facultatii pentru diferite proiecte personale. Despre multi, cei care au intocmit scrisoarea spun ca folosesc un limbaj vulgar la cursuri cu multe conotatii sexuale si jignesc tinerii. Despre un profesor se spune ca incearca sa racoleze adepti ai Miscarii pentru Integrare in Absolut (MISA), unde activeaza si invita in special studente din primii ani la intruniri.

In scrisoarea, care a fost trimisa la mai multe adrese de e-mail, studentii ii cer lui Nicolae Robu sa ia masuri. Rectorul Universitatii Politehnica Timisoara sustine insa ca nu a primit aceasta sesizare, dar ca va face verificari.

Tinerii care au trimis scrisoarea sustin ca nu au semnat-o de teama repercursiunilor.

Smaranda Bica, decanul Facultatii de Arhitectura din Timisoara, spune ca era normal ca acea reclamatie sa ajunga si la decanatul facultatii pe care o conduce si nu in ziare. In plus, ea spune ca nu are ce comenta, pentru ca nu stie ce este scris in scrisoare.  „O astfel de reclamatie se doreste a fi o pura publicitate. Ar trebui sa vina la noi aceasta reclamatie si nu la redcatiile ziarelor. La noi nu a ajuns nici un document de acest fel. In plus, din cate am inteles este si anonima. Eu nu pot comenta ceva anonim, ceva ce nu exista, un nimic. Am inteles ca a ajuns la domnul Robu. Noua domnul Robu nu ne-a trimis nimic, deci nu am cum sa comentez un nimic”, spune Bica.

Rectorul UPT a trimis presei un comunicat in cursul dupa-amiezii:

” Ca urmare a articolelor aparute in presa cu privire la fapte extrem de grave atribuite unor cadre didactice ale Facultatii de Arhitectura din Timisoara, conducerea UPT isi face cunoscuta urmatoarea pozitie oficiala:

1. Articolele din presa au la baza o scrisoare anonima, transmisa unor redactii prin e-mail, de pe o adresa Yahoo, impersonala. In momentul de fata, scrisoarea a ajuns si in posesia Rectorului UPT, prin bunavointa unui jurnalist.

2. Nici la Registratura UPT, nici la Registratura Facultatii de Arhitectura, nu a fost depusa nicio reclamatie.

3. Desi este vorba despre un demers anonim -deci: neasumat!-, data fiind gravitatea afirmatiilor din scrisoare, Rectorul UPT a sesizat Comisia de Etica a UPT, pentru efectuarea unei anchete interne. Comisia va lucra intr-o formula extinsa cu 6 studenti: 3 de la Facultatea de Arhitectura si 3 de la alte facultati ale UPT. Evident, in cazul in care Comisia va constata ca s-au comis fapte reprobabile, vinovatii vor fi pedepsiti fara menajamente; desigur: in termenii legii.

4. Universitatea „Politehnica din Timisoara este o institutie de invatamant superior serioasa si performanta, apreciata si respectata atat in Romania, cat si in strainatate. Colportarea la adresa ei a unor afirmatii dintr-o scrisoare anonima, fara niciun argument care sa le faca credibile, fara nicio ancheta, reprezinta o mare nedreptate si un imens prejudiciu adus ei.”   ,  se arata in comunicatul semnat de Nicolae Robu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. COMUNICAT OFICIAL
  DREPT LA REPLICA

  Semnatarii prezentului document, studenti ai anului VI in cadrul Facultatii de Arhitectura a Universitatii “Politehnica” Timisoara, declaram faptul ca nu suntem autorii scrisorii care a fost publicata in presa in data de 21.02.2011.
  Dorim sa ne exprimam, in mod oficial, dezacordul fata de modul de abordare pe care aceasta scrisoare il adopta. (Afirmatiile enuntate in scrisoarea respectiva, nu fac obiectul acestui document)
  In ceea ce priveste modul de abordare, suntem, in primul rand, impotriva pretinsului anonimat al acestei initiative si a atribuirii ei grupului care semneaza prezentul document.
  Mai mult, suntem in complet dezacord cu practica de a face afirmatii ce tin de viata strict personala si care nu au relevanta in procesul de invatamant.
  Blamam, de asemenea, faptul ca aceasta scrisoare promoveaza un mod de dialog care nu este construit pe argumente si care nu doreste sa se desfasoare intr-un cadru oficial.

  Timisoara, 22.02.2011

  Lista semnatarilor:

  Abulil Raida Raji
  Antonescu Dan Valentin
  Argeşanu Alexandra
  Benec Vlad Mircea
  Bobârnac Ruxandra
  Braşovan Marko Neda
  Branda Pavel Dan
  Cean Corina
  Cervenca Ariane
  Cistelecan Norana Maria
  Ciupuliga Ana Simona
  Clepe Teodor Daniel
  Costea Roxana Liana
  Cotuna Iulia Andreea
  Costeant Corneliu
  Cuc Simina
  Căpraru Roxana Nicoleta
  Demean Dumulesc Sergiu
  Duminică Andreea
  Dârlea Liviu
  Frenc Rodica
  Gavrilescu Cătălin Adrian
  Grec Andrei Zaharia
  Gârleanu Raul
  Hatcu Georgiana Octavia
  Ignuţa Amalia
  Ioniţă Daniel Ionel
  Iordan Ioana Andreea
  Isopescu Bogdan
  Ispas Mădălina
  Jianu Robert Florin
  Kocsis Enikö Larisa
  Korek Patricia Ioana
  Leric Alexandru Lucian
  Luminosu Andreea Claudia
  Marcoane Nicoleta
  Mathe Zsolt
  Mesaroş-Anghel Simona
  Mihuţ Nicoleta
  Moldovan Ruxandra Elena
  Moş Larisa Miriana
  Mârza Dana
  Negru Daniel Ioan
  Oniga Emilia
  Opriţa Ioana
  Pall Alexandra Silvia
  Pau Flavia
  Popa Marius
  Popov Miodrag
  Povian Cristina Maria
  Preda Oana
  Rigler Roland
  Sabin Mădălina Florena
  Sabău Ioan Sergiu
  Sgîrcea Maria Adela
  Spiridon Alexandra
  Stancu Ioana
  Stănilă Andreea
  Stoian Daniela
  Suciu Delia
  Suciu Laura Manuela
  Suciu Ramona Christine
  Szep Robert Alexandru
  Sămânţă Mircea Paul
  Toma Anca Laura
  Tomescu Anca Lucia
  Ungureanu Radu Cristian
  Ungureanu Laura Daniela
  Vasilescu Ioana
  Văleanu Paul Vladimir
  Weidner Diana
  Zatic Natalia
  Zelenciuc Maştei Cristina
  Şerbănoiu Roxana
  Ştefănescu Cristian Gabriel

 2. Mai degrabă cred anonimii. Cei curajosi care au semnat cea de mai sus,
  -si-au creat puncte plus la (anumite) cadre didactice;
  -prin eliminare arata cu curaj cine anume e dintre cei răi.
  -nu cu siguranta, asa ca arunca anatema si asupra unora care habar n-au de scrisoarea denunț.
  Trebuie căutat adevărul, grea treaba. Gata scoala.