Scad preturile la apartamentele noi, se scumpesc cele vechi? Ce se intampla acum pe piata imobiliara la Timisoara

TIMISOARA. Cea mai noua analiza a pietei imobiliare la nivel national dezvaluie ca, in luna aprilie, pretul mediu cerut de vanzatorii de apartamente, fie noi, fie vechi, a scazut usor, in general.

Indicele Imobiliare.ro se situeaza acum la 930 de euro pe metru patrat, cu 0,6% mai putin fata de cel valabil la finele lunii martie (936 de euro pe metru patrat) si cu 1,3% mai putin decat in a doua luna de primavara a anului trecut (918 euro pe metru patrat).

Totusi, in marile orase, tendinta de scadere a fost resimtita in mod exclusiv pe segmentul apartamentelor noi, in vreme ce proprietarii locuintelor vechi si-au majorat pretentiile.

La Timisoara, luna aprilie a adus o usoara scumpire.

In orasul de pe Bega, indicele Imobiliare.ro a consemnat o crestere de 0,2% in aprilie (de la 877 la 879 de euro pe metru patrat), aflandu-se acum la o diferenta de 8,5% fata de intervalul similar din 2014 (cand atingea un prag de 810 euro pe metru patrat).
In luna ce tocmai s-a incheiat, proprietarii de apartamente vechi au ridicat stacheta de pret cu 0,9%, de la 859 la 867 de euro pe metru patrat. Vanzatorii de locuinte nou-construite, pe de alta parte, si-au redus pretentiile cu 1,4%, de la 933 la 920 de euro pe metru patrat.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...