Noutati :

Santierul de pe Stefan cel Mare din Timisoara, in grafic, cu o premiera. Cand se deschide circulatia si vor intra tramvaiele pe traseu?

2 septembrie, 2014 - 01:07 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Premiera la Timisoara. Municipalitatea investeste 5,5 milioane de euro, majoritatea bani europeni, pentru reabilitarea strazii Stefan cel Mare si modernizarea tramei stradale. Este prima lucrare din Timisoara in care toate retelele edilitare au fost scoase de sub carosabil si mutate sub trotuar, spune primarul Nicolae Robu, care lauda firma contractata de primarie.

„S-au facut lucruri foarte grele si foarte importante acolo, toate retelele de utilitati au fost dislocate de pe mijlocul drumului, s-au creat noi retele de utilitati pe sub trotuar. Este prima lucrare in care se aplica acest concept pe care eu ma asez de multa vreme, inca dinainte de a fi ajuns primar, ca retelele de utilitati sa fie duse pe trotuare, pentru ca atunci cand vor fi interventii sa nu fie perturbat traficul si, de asemenea, ca toate gurile acelea de acces la canalizare sa nu creeze vesnic probleme. Deci operatia de renuntare la niste retele de utilitati si de creare de noi retele a fost una costisitoare, a necesitat o anvergura de lucru serioasa. S-a betonat tot ce inseamna trotuar, carosabil, suport pentru linia de tramvai. Urmeaza acum asfaltarea si montarea liniilor de tramvai”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Potrivit edilului, luna aceasta vor reveni si tramvaiele liniilor 4, 5 si 6 pe traseu. „Nu cred ca vor circula pana in 15 septembrie, dar pana la 1 octombrie cred ca se va putea finaliza aceasta parte a lucrarii. Suntem in grafic”, a mai spus Robu.

5,5 milioane de euro investeste Primaria Timisoara pentru reabilitarea strazii Stefan cel Mare, din care 4,4 milioane vin de la Uniunea Europeana, bani pe care nu-i mai dam inapoi. Lucrarile sunt executate de firma Porr Construct si trebuie sa fie gata in 9 luni de la semnarea contractului. Asta inseamna ca, cel mai probabil, anul viitor in primavara abia se va circula in mod civilizat in zona.

Vor fi 4 benzi de circulatie, cate 2 pe sens, trotuare noi, piste de biciclete si spatii verzi noi. Vor fi si lucrari in subteran, pentru alimentarea cu apa, canalizare, retele termice, dar si lucrari de iluminat public.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Retelele mutate sub trotuar? Da, e o idee buna.

    • Ar mai merge!Ar fi mai bine daca ar modifica traseul liniei 1 dupa redeschiderea traficului cu traseul GARA DE NORD – PIATA TRAIAN (din Piata 700 sa aibe statiile pe care le-a avut linia 5 pana in Traian) si PIATA TRAIAN – GARA DE NORD la fel (pana in Maria) pentru o luna si apoi dupa o luna sa modifice si traseul liniei 2 pe traseul DAMBOVITA – PIATA TRAIAN (din Maria sa aibe statiile cum le-a avut linia 6 pana in Traian) si PIATA TRAIAN – DAMBOVITA la fel (pana in 700),si atunci sa puna linia 6 pe traseul TORONTAL – METEO.Nu ar fi bine?Si linia 5 sa ramana pe traseul RONAT – METEO si sa reinfiinteze linia de tramvai 11 cu traseul TORONTAL – GARA DE NORD