Noutati :

Santierul de la Liceul Nikolaus Lenau, parasit! Vor ajunge elevii sa invete intr-o cladire modernizata, la toamna?

7 iulie, 2015 - 11:08 AM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Probleme grave la mai multe santiere din Timisoara! Reprezentantii primariei nu reusesc sa se inteleaga cu unele firme care au castigat licitatiile pentru executie la mai multe lucrari. In acest caz vorbim despre societatea Kasdum, care lucreaza la modernizarea Liceului Nikolaus Lenau.

Reprezentantii firmei au invocat probleme serioase in documentatia pusa la dispozitie de proiectant, asa ca au cerut revizuirea proiectului. Au amenintat ca opresc lucrarile inca din 31 martie, ceea ce s-a si intamplat la scurt dupa avertizarea lor. Pana la urma, autoritatile locale au fost nevoite sa-i dea oarecum dreptate constructorului si sa puna proiectantul sa revizuiasca proiectul. Asadar, nu se lucreaza la Liceul Nikolaus Lenau, asteptandu-se dupa… acordul Agentiei de Dezvoltare Regionala Vest, proiectul de modernizare desfasurandu-se pe fonduri europene.

santier liceul lenau (2)

„Am dat ordin de suspendare a lucrarilor, asteptam sa ne vina aprobarea pentru proiectul revizuit, din partea Agentiei de Dezvoltare Regionala Vest. Proiectul a fost revizuit, la aceiasi bani, nu putem sa modificam suma totala. Au fost anumite lucruri la care s-a renuntat, altele care trebuie facute, s-a impus o revizuire a proiectului, asteptam sa se aprobe. Lucrarile sunt foarte avansate… sunt conditii sa fie gata la timp. Nu e grav ca sunt stopate acum, ne asteptam in orice moment ca Agentia de Dezvoltare sa ne dea aprobarea pe proiectul revizuit si apoi imediat dam ordin de reluare a lucrarilor”, ne-a explicat primarul Nicolae Robu.

santier liceul lenau (4)

Edilul este optimist si sustine ca lucrarile ar putea fi gata in toamna, dar asta nu le garanteaza elevilor care invata in centrul orasului ca se vor intoarce in clase renovate.

***

Liceul Nikolaus Lenau din Timisoara, unde au invatat doi castigatori ai Premiului Nobel, mai ramane asadar ceva vreme in santier.

Primaria Timisoara deruleaza in prezent doua proiecte pentru renovarea unuia dintre cele mai importante licee din oras: unul cu bani de la nemti, iar altul cu bani europeni.

Lucrarile pe banii nemtilor au inceput de mult timp, iar elevii invata deja in santier de o buna perioada, mai ales ca firma care a castigat licitatia pentru a repara fatada exterioara, acoperisul si fatadele din curtea interioara a intrat in insolventa. Contractul a fost reziliat, iar apoi s-a gasit o noua societate care sa incheie proiectul. Mai erau de cheltuit 1,2 milioane de lei din valoarea totala de 400.000 de euro, prima firma primind doar 460.000 de lei pentru lucrarile efectuate. Banii vin de la Banca de Reconstructie a Germaniei, cu care Primaria Timisoara deruleaza un proiect pentru renovarea cladirilor istorice din oras.

santier liceul lenau (1)

In acelasi timp se reabiliteaza 18 sali de clasa, 5 laboratoare, 5 cabinete, o biblioteca cu sala de lectura si o sala de muzica, care primesc mobilier nou si echipamente didactice si IT nou-noute. Peste 1,5 milioane de Euro de la Uniunea Europeana se investesc in cel de-al doilea proiect. Lucrarile ar trebui sa fie gata in toamna acestui an. Ambele proiecte sunt puse in practica de societatea S.C. Kasdum-GF S.R.L.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...