Salariile mici le alunga specialistii! Zeci de primari din Timis au trimis i-au trimis o scrisoare deschisa lui Victor Ponta, cerandu-i ajutor

TIMIS. Aproape 40 de primari din judetul Timis au trimis o scrisoare de scrisa pe adresa premierului Victor Ponta si a altor ministrii. In scrisoare isi exprima ingrijorarea: risca sa ramana fara angajati, din cauza lefurilor prea mici din administratia locala.

La initiativa primarului orasului Sannicolau Mare, Danut Groza, primarii din Timis au avut o intalnire de lucru in cadrul careia au pus la punct o campanie care a debutat cu o scrisoare deschisa adresata Ministerului Administratiei Publice, Ministerului Muncii si chiar premierului Victor Ponta.

 “Nivelul scazut de salarizare al functionarilor din primarii afecteaza direct modul in care se face administratie la nivel local si afecteaza interesele cetatenilor. Nu poti face peformanta cu oameni demotivati, care se afla la limita subzistentei si ale caror salarii au fost taiate in mod abuziv de mai multe ori” a declarat Danut Groza, primarul orasului Sannicolau Mare si unul dintre membrii grupului de initiativa care solicita imbunatatirea conditiilor de munca ale functionarilor.

In scrisoarea deschisa catre Victor Ponta, Liviu Dragnea si Rovana Plumb, cei treizeci si opt de primari cer aplicarea reglementarilor legale, in principal Legea 284/2010, care sa permita acordarea unor salarii competente in functie de pregatirea si competentele functionarilor, alaturi de amnistie fiscala datoriilor stabilite in baza sporurilor acordate pentru functionarii publici si imputate de Curtea de Conturi, atata timp cat aceleasi sporuri au sentinte definitive cu rezolutii diferite la nivel national, unele fiind castigate prin instanta altele nu.

O alta cerinta a alesilor locali din Timis este stabilirea salariilor de baza ale functionarilor din institutiile publice prin aplicarea coeficientului de ierarhizare din Legea 284/2010 a salarizarii personalului platit din fonduri publice prin modificarea valorii de referinta de la 600 lei la nivelul salariului minim brut pe economie.

Initiativa “Salarii decente pentru functionari” nu este un demers politic si niciunul de natura sindicala, astfel ca primarii timiseni asteapta o reactie prompta atat din partea Guvernului, cat si din partea altor primarii din tara. In cazul in care prim ministrul Victor Ponta si ceilalti ministri vizati nu raspund sesizarii facute de primari, acestia sunt hotarati sa inceapa protestele, precum si ale actiuni menite sa determine Guvernul sa intervina pentru corectarea nedreptatilor la care sunt supusi functionarii din administratia publica locala.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.