Noutati :

Salarii mai mari pentru preoti de anul viitor! Cine a decis asta?

6 decembrie, 2015 - 06:00 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
1

Daca bugetul pe 2016 nu preveder sume pentru lacasurile de cult, nu acelasi lucru se poate spune despre salariile personalului clerical. Fondul de salarizare pentru preoti a cresuct pentru anul viitor, dar si fonbdul rezervat pentru asezamantele religioase din afara tarii.

Contributia statului la salarizarea personalului clerical va creste anul viitor la 315,1 milioane lei, de la 278,3 milioane lei in 2015, iar cea pentru sprijinirea asezamintelor religioase romanesti din afara granitelor va urca de la 12,8 milioane lei anul acesta la 13 milioane lei, potrivit MFP.

„Proiectul de buget pentru anul viitor prevede o crestere a salariilor acordate personalului clerical si neclerical. in cazul personalului clerical, contributia statului la salarizarea personalului de cult creste de la 278,3 milioane lei anul acesta la peste 315,1 milioane lei in anul 2016. in cazul personalului neclerical, contributia statului prin sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru salarizarea personalului neclerical a crescut cu 54,9% fata de anul 2015, de la 188,9 milioane lei la 292,7 milioane lei in anul 2016”, arata Ministerul Finantelor Publice (MFP), intr-un comunicat.

Totodata, Finantele mentioneaza ca proiectul de buget pentru anul viitor prevede o crestere a contributiei statului pentru sprijinirea asezamintelor religioase romanesti din afara granitelor, de la 12,8 milioane lei anul acesta la 13 milioane lei in anul 2016, si este pastrata in buget suma de 1,3 milioane lei alocata in scopul finantarii Schitului romanesc Prodromu de la Muntele Athos.

In proiectul Bugetului de stat pe 2016 , pus in dezbatere publica, nu au fost alocati bani pentru construirea de biserici noi sau pentru modernizarea celor existente, in schimb au fost suplimentate sumele pentru salarizarea preotilor.

Mai multe detalii citeste AICI!Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Ce bine este sa fi o putoare de popa, ai salar si faci sex cu buha.