Sala Polivalenta de la Timisoara, in faza discutiilor pe ultimul aviz inainte de Studiul de Fezabilitate

TIMISOARA. Inainte de Craciun, la Timisoara venea o veste importanta legata de viitoarea Sala Polivalenta. Compania Nationala de Investitii finaliza documentatia aferenta Studiului de Prefezabilitate pentru sala de 16.000 de locuri si facea si o analiza comparativa a celor 4 variante propuse de specialisti, solicitand Primariei Timisoara sa o aprobe pe cea mai potrivita dintre ele.

CITESTE SI: Din 4 variante, Timisoara trebuie sa aprobe una. CNI a finalizat documentatia pentru Sala Polivalenta care va costa aproape 140 de milioane de euro

Acum, viceprimarul Cosmin Tabara anunta ca se mai face un pas la Bucuresti pentru acest obiectiv.

De la Compania Nationala de Investitii am fost anuntat ca am fost inclusi pe ordinea de zi a sedintei de la Ministerul Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Administratiei pentru discutarea avizului Comisiei Tehnico-Economice a studiului de prefezabilitate. De la CNI exista deja acest aviz.
Este un alt pas facut pentru constructia acestei sali polivalente de 16.000 de locuri ce va fi situata pe Aleea F.C. Ripensia nr. 35-37, Timisoara. Dupa obtinerea avizului, se va trece la realizarea studiului de fezabilitate. Intr-un an am reusit deblocarea acestui proiect si realizarea unor noi pasi. Etapele sunt greoaie, dar trebuie respectate reglementarile legale„, transmite Cosmin Tabara.

Va reamintim, conform CNI, care va si realiza investitia atat de asteptata de la Timisoara, solutia optima recomandata a fost chiar ultima din studiu, cea cu numarul 4, care a intrunit si cel mai bun punctaj raportat la conformarea geometrica a arenei principale in stransa legatura cu numarul de utilizatori preconizat. Potrivit acesteia, construirea Salii Polivalente de la Timisoara va costa aproape 138.000.000 de euro cu tot cu TVA.

Aceasta va avea o suprafata de putin peste 25.000 mp, pe un teren de peste 55.000 mp si va fi prevazuta cu o parcare subterana, parter, 4 etaje si inca doua retrase.

Compania Nationala de Investitii a cerut in decembrie Primariei Timisoara sa supuna dezbaterii si aprobarii Consiliului Local valorile estimate, rezultate din analiza Studiului de Prefezabilitate pentru investitia „Construire Sala Polivalenta 16.000 de locuri, str. Aleea FC Ripensia nr. 37-35, localitatea Timisoara, judetul Timis„.

Amplasamentul a fost deja predat, pe perioada realizarii investitiei, catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice prin Compania Nationala de Investitii care, la gata, va incredinta sala catre municipalitate.

Sala Polivalenta va fi ridicata in vecinatatea actualului stadion Dan Paltinisanu, iar etapele urmatoare prevad angajarea proiectarii constructiei si, respectiv, executia, care inseamna lansarea de licitatii pentru gasirea firmelor care sa se ocupe de lucrari.

In cel mai fericit scenariu, santierul la noua Sala Polivalenta ar putea incepe cel mai devreme in 2023, dar cel mai probabil in primavara anului 2024.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. uslinplm spune:

  campanie electorala
  nu se face nici o sala stati jos

 2. doru spune:

  sa ne intelegem, este vorba despre un aviz in faza studiunlui de prefezabilitate, pentru a purcede mai departe cu studiul de fezabilitate !! care trebuie licitat, adjudecat, contestat, judecat, relicitat, readjudecat, recontestat, …
  La finalizarea studiului de fezabilitate urmeaza licitatia pentru intocmirea documentatiei tehnice (Proiectarea) cu toate fazele de rigoare. !
  Cu toate fazele de rigoare o sa urmeze si licitatia pentru executie …
  Avad precedent cu bazinele de inot, dupa semnarea contractelor de executie or sa-si dea seama ca totul a devenit prea scump sau ca nu sunt bani , sau ca intre timp au aparut alte prioritati !!

 3. bau bau spune:

  Cele mai mari tâmpenii făcute în istoria orașului de catre niste FULL IDIOȚI care va schimonosi pentru totdeauna unul dintre celeai frumoase orase ale României!!
  1- MALL in centru!!
  2- Stadion și sală polivalentă in centru!!
  3- introducere a unei a doua linii de tren prin mijlocul orasului!!
  4 construcția de spitale inafara orasului!!
  Mulțumițile creatorilor; Robu, Nica Fritz, Tabără, Lascău, Grindeanu, Ciuhandu și Simonis !!

  • Daniel spune:

   Din fericire in zona stadionului infrastructura de transport in comun este destul de densa. In rest da, dezvoltarea a fost facuta cam haotic.

 4. Mihaiu spune:

  Da sala Olimpia o mai termina? Sau asteptam ca cu spitalul ala de la marginea orasului,, inca 25 de ani.
  Prevad ca si sala asta noua, va fi frumoasa, fabuloasa, dar inexistenta!!!!
  Pana incep constructia se va face costul dublu, cel putin, deci o vom lua de la cvapat la fiecare 10 ani.
  Succes.

 5. FARA REZULTATE spune:

  FARA REZULTATE asa e caracterizata aceasta administratie de la CJT , castelul Huniade praf , stadionul inchis ca pica pe noi , sala Pulivalenta pe hartie …..am si votat PNL ca zic vine o generatioe noua dar vaf ca tot Robu e mai bun ca piticoti astia .

 6. Dan A. spune:

  Parca e un episod din „Tanar si nelinistit”:
  Astazi Cosmin Tabara se gandeste sa sune la Bucuresti ca sa intrebe despre aviz. Urmariti episodul de maine ca sa aflati daca duce mana spre telefon sau nu.

 7. EspenLind spune:

  Le urez cat mai multe obstacole in realizarea acestei sali.Amplasamentul e de-a dreptul imbecil…ca nuca in perete.Distrug o baza sportiva in aer liber cu 4 terenuri unde si acum se antreneaza copii.Va arata ca naiba ditamai cladirea de 6 nivele inghesuita intre stadion si strandul Heaven.Daca n-ati vazut proiectul va zic eu cum va fi amplasata:OBLIC(pe diagonala terenurilor) cu intrarea inspre fundul stadionului .Deci se vede ca n-au avut spatiu suficient pentru restul de au pleostit-o oblic.Nici paralel ,nici perpendicular pe infrastructura adiacenta.Ca dracu.Aceasta amplasare haotica a salii si distructiva de spatiu verde a fost obsesia,de fapt orgoliul imbecil al lui robu de a ridica betoane in singura zona mai aerisita,mai plina de verdeata.Mai tineti minte planul de a ridica un hotel ,o policlinica tot in zona stadion adica sa ocupe si putinul spatiu verde care a mai ramas.Deci,reiterez: s-o faca cand va ingheta iadul. :))