Sala Polivalenta a Politehnicii, gata abia la anul. Ce firma a intrat in forta sa lucreze acolo?

TIMISOARA. Dupa ce aproape ca dadea asigurari ca Sala Polivalenta a Universitatii Politehnica va fi numai buna de folosit in aceasta toamna, primarul Nicolae Robu spera acum ca macar in vara anului viitor sa fie gata. Lucrarile au fost oprite o buna perioada de timp, insa au fost reluate saptamana trecuta.

Firma care a castigat licitatia a intrat in insolventa si nu a mai putut lucra. A venit in ajutorul muncitorilor societatea Tehnodomus din Arad, aceeasi care a inlocuit treptele Catedralei Mitropolitane si care lucreaza la reabilitarea malurilor Begai.

Asa merg lucrurile in Romania: fie nu sunt bani, fie sunt probleme cu firmele care executa lucrarile unor obiective. In acest caz nu se pune problema banilor, spune primarul Timisoarei, pentru ca nici macar n-au fost cheltuiti toti care au fost alocati.

Desi noi avem bani, lucrarile au fost oprite cateva luni bune, de saptamana trecuta s-au reluat, s-a facut o subcontractare catre firma Tehnodomus, cred ca au semnat deja contractul”, a spus Nicolae Robu.

Structura salii polivalente este gata, insa mai este mult de lucru in interior. Nici acoperisul nu este tocmai gata, acesta fiind format din cinci materiale, puse in straturi, ca un sandvici, dezvaluia Robu.

„Cele doua arce din acoperis care nu erau montate au ajuns sa fie si ele montate, dar nu sunt inca pusa contravantuirile, s-a lucrat la ele saptamana trecuta, am inteles ca in aceasta saptamana vor fi montate. Daca se face operatiunea aceasta, atunci saptamana viitoare se va termina acoperisul, sa fie complet inchisa sala. Intre timp mai este de lucru, este foarte mult de munca in interiorul salii propriu-zise, se lucreaza si in corpul din spate care e aproape gata, in interior, cu gresie, faianta, instalatii. Trebuie inchisa cladirea cu termopane si facute trepte”, a explicat edilul-sef.

Nici vorba sa mai fie data sala in folosinta in acest an, insa primarul sustine ca „este fezabila realizarea ei si darea in folosinta pana la organizarea Campionatului European de Baschet Feminin din vara anului 2015”. Sala polivalenta a Politehnicii se afla langa Stadionul Dan Paltinisanu, pe strada Podeanu.

Aceasta este realizata de primarie in parteneriat cu Universitatea Politehnica. Primaria Timisoarei aloca 10 milioane de lei doar pentru lucrari, urmand sa mai dea inca vreo 5 milioane de lei, adica peste 1,1 milioane de euro, pentru dotari: scaune, tabele de joc si altele. Valoarea totala a lucrarilor este insa de 29,9 milioane de lei.

CITESTE SI:

Nicolae Robu: Sala Polivalenta a Politehnicii va avea acoperis sandvici. FOTO! In ce stadiu sunt lucrarile?

Timisoara va avea sala polivalenta dupa model oltenesc. Primaria mai da peste 1 milion de euro pentru dotari… ca la NBA

Primarul Nicolae Robu, nemultumit de lucrarile la sala polivalenta: Nu suntem in grafic. Cine e de vina?

Sala Polivalenta a Politehnicii din Timisoara, construita de o firma in insolventa. Nicolae Robu: Anul acesta e gata

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.