Noutati :

Sa vina iarna, sa ninga din belsug. Drumurile din judetul Timis vor fi curatate de zapada si polei

22 noiembrie, 2017 - 03:17 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
1

TIMISOARA. Drumurile judetene vor fi curatate luna si bec de zapada care se va asterne in aceasta iarna. Consiliul Judetean Timis a desemnat firmele care se vor ocupa de deszapezire.

CITESTE SI: Liceu in prag de desfiintare la Timisoara. Cum vor fi impartiti elevii si profesorii in alte scoli 

Pentru indepartarea zapezii de pe carosabil a fost organizata o licitatie deschisa, pe SEAP, iar reteaua de drumuri judetene a fost impartita in sase zone:

· Zona I (zona de vest – Sannicolau Mare – 158, 2 km)
· Zona II (zona de nord – Timisoara-Pischia – 166 km)
· Zona III (zona de sud – Deta – 236,5 km)
· Zona IV (zona de sud-est – Buzias – 151, 5 km)
· Zona V (zona de nord-est – Bethausen – 170, 1 km)
· Zona VI (zona de est – Faget-Fardea – 285, 4 km)

In acest an au expirat contractele anterioare pe care Consiliul Judetean Timis le-a avut cu diferite firme pentru activitatea de deszapezire. Am demarat inca din aceasta vara intreaga procedura necesara pentru incheierea unui nou-acord cadru 2017-2021 si am respectat toate termenele legale necesare pentru desemnarea, prin licitatie publica, a firmelor care se vor ocupa de deszapezirea a peste 1.167 de km de drumuri judetene”, a declarat presedintele Consiliului Judetean Timis, Calin Dobra.

CITESTE SI: Daca nu deschidem niciun metru de autostrada pana la Craciun pe Lugoj – Deva, macar sa pregatim santierul pentru iarna. Ultimele lucrari facute pe soseaua de mare viteza. Video 

In urma finalizarii procedurii de licitatie deschisa, au fost incheiate, pentru zona V, cu SC COMPACT PRODUCT SRL, un acord-cadru, cu durata de 4 ani si un contract subsecvent pentru perioada 20 noiembrie 2017 – 15 martie 2018, cu valoarea de 1.108.565,18 lei.

In cazul zonei VI (Faget-Fardea), castigatoare a licitatiei a fost declarata firma TECHNOCER SRL, urmand ca, respectand toate cerintele legale, in 28 noiembrie, sa fie incheiat atat acordul-cadru, cat si contractul pentru perioada iernii 2017-2018, a carui valoare este de 2.029.417,17 lei.

CITESTE SI: Operatiune fulger a politistilor de la Crima Organizata la Timisoara. Ce au descoperit in apartamentul unui traficant de droguri 

Deoarece pentru celelalte patru zone au fost depuse contestatii la licitatii, iar solutionarea acestora poate insemna o perioada foarte lunga de timp, am decis sa organizam negociere directa cu toate firmele care au participat la licitatie si care au indeplinit criteriile tehnice cerute de noi prin caietul de sarcini. Negocierea s-a incheiat si avem semnate contracte si pentru zonele I, II, III si IV. Este vorba de contracte care inceteaza in momentul in care sunt solutionate contestatiile la licitatii. Durata maxima a acestor contracte este de patru luni. Consider ca suntem in grafic, in conditiile in care astazi avem finalizata intreaga procedura si avem contracte incheiate”, a mai spus Calin Dobra.

CITESTE SI: Feerie la Timisoara. Primul Targ de Craciun din acest an se deschide in Bastionul Theresia la sfarsitul saptamanii 

Astfel, de activitatea de deszapezire si combatere a poleiului de pe drumurile judetene se vor ocupa: Asocierea SC ELF ROAD SRL si SC INTECO HOLDING SRL (zona I; valoarea contractului este 1.190.416,49 lei), Asocierea SC ELDICLAU SRL si SC HOMESTRADE SRL (zona II; valoarea contractului este 1.272.092,40 lei), SC AXELA CONSTRUCTII SRL (zona III; valoarea contractului este 1.565.914,34 lei) si SC MNG TRANS SRL (zona IV; valoarea contractului este 1.387.360,75 lei).Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. sa nu vina ba, ca nu veniti voi sa imi deszapeziti masina