S-au inscris primii voluntari in Garda cetateneasca de mediu a primarului! Pe cine se bazeaza Nicolae Robu la Timisoara?

TIMISOARA. In urma cu o saptamana, primarul Nicolae Robu facea un apel prin care cerea timisorenilor sa se inscrie in Garda cetateneasca de mediu. Concret, voluntarii, dupa un instructaj, trebuie sa identifice fabrici poluante si sa le raporteze mai departe Primariei Timisoara.

De atunci si pana acum, in decurs de o saptamana, doar trei timisoreni s-au prezentat la Camera 12 a Primariei Timisoara pentru a depune cereri sa activeze in Garda cetateneasca de mediu.

Avem 3 cereri in Garda de mediu cetateneasca. Eu nu am vrut sa fac inscrieri online, ci am tinut sa se vina la Camera 12 ca o prima dovada ca exista dorinta reala de a activa. Este un inceput si am incredere ca vor veni si altii pe parcurs. In mod sigur nu sunt toti 3 pensionari. Au sarcina de a spune unde au suspiciuni si in final vor interveni institutiilor statului”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timisoarei.

Edilul a mai spus ca ar fi multumit ca in aceasta Garda de mediu cetateneasca sa activeze 20-25 de persoane.

Totodata, Nicolae Robu s-a declarat nemultumit ca dupa o saptamana in care aerul a fost mai curat, in Timisoara, acum a fost poluat din nou. Mai mult, primarul a luat legatura si cu reprezentantii Garzii de Mediu pentru a identifica fabricile poluante din Timisoara.

Sunt suparat sa vad, sa simt, ca dupa ce o saptamana dupa ce parca aerul a fost mai curat, in Timisoara, astazi aerul a fost din nou poluat. Am discutat cu directorul de la Garda de Mediu si am ajuns la o ipoteza, nu vrem sa ii punem in garda, vrem sa ii prindem pentru ca exista poluatori care actioneaza prin alte mijloace decat credeam. Am ajuns sa avem o suspiciune si vom verifica”, a declarat Nicolae Robu.

In urma cu o saptamana, Nicolae Robu declara ca a identificat doua fabrici poluante in Timisoara. Este vorba de fabricile Azur si Continental.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

  Pareri

 1. La „mediu” intră şi copacii care se tot taie prin oraş? Acolo m-aş înscrie, dar nu cred că se caută asemenea descoperitori.

 2. Pai iar pe baza de voluntariat. Acum facem voluntariat si la „turnatorie” si „filaje’? Ma intreb … din nou … :LA CE FOLOSESTE INTREG APARATUL PRIMARIEI, daca se bazeaza pe voluntariat. Este cumva primaria firma de recrutare de voluntari? Hai mai bine facem altfel: cautam voluntari pentru administrarea orasului si ii punem pe functionarii publici si pe „alesi” sa umble dupa … pulberi in suspensie. CE ZICI DON PRIMAR? TE BAGI? 🙂

 3. buna ziua,
  noua echipa supranumita Haiducii Mediului, mai bine s-ar abtine de la inrolare.
  Tov primar face acest exercitiu de olfactivitate doar inaintea campaniilor electorale, vezi promisiunile recente de la ultimele alegeri ca dupa aceea sa-si revina brusc la vechea situatie de dezinteres total fata de subiectul „aer curat”.

  nimic nou.

  Tov primar ar trebui totusi, cu un minim bun simt sa se abtina de la aceste idei si sa nu prosteasca lumea cu aceasta manipulare, deoarece stie foarte bine care sint cerintele si procedurile acestui domeniu, iar aceasta noua initiativa nu e decit o penibila bataie de joc, ilogica si fara nici un fel de valoare.
  si asta mai ales ca este cadru didactic la Automatizari si Calculatoare unde logica e pe primul plan; si atunci de ce sa vi cu aceasta idee total ilogica

  Daca totusi ar fi vrut cu adevarat sa faca ceva, tov primar sau oricine altcineva, ar fi inceput altfel si anume cu analiza atenta a Avizelor de Mediu ale acestor mari poluatori; acolo sta secretul nesimtirii cu care acestia ne intoxica zi de zi (atentie ! Ne INTOXICA nu ne afuma cum înca se încearca a se spune / vezi deranj olfactiv !! )

  Acolo în acele avize de Mediu se afla toate drepturile lor (ce-i drept, total NE-drepte pentru sanatatea noastra a tuturor)

  Ca sa intelegeti mai clar ce face Tov primar: nu demult primaria TM a declarat Continental ca „Mare Poluator” al orasului Timisoara si ce a urmat ? (puteti gasi informatia in presa)
  ABSOLUT NIMIC ! , dar ABSOLUT NIMIC !!!!

  si atunci intrebarea: daca nici decizia primariei ca avem un „mare poluator” nu a avut nici o valoare, si nici o urmare, ce valoare sau urmare vor avea cuvintele spuse de un „Haiduc al Mediului” ? si mai departe la ce bun aceasta initiativa in afara de aducerea de capital electoral in perioada de tranzitie ce a inceput ?

  si chiar mai rau; înseamna diluarea eforturilor atent documentate si balacirea intr-o balta a ignorantei adica adormirea pe veci a simturilor noastre prin stupide injectii cu apa chioara !

  multa sanatate tuturor si pe curînd

  [email protected]