Noutati :

S-au calculat pagubele facute de furtuna in parcurile si spatiile verzi din Timisoara: peste 4 milioane de lei

19 septembrie, 2017 - 11:40 AM
Autor: Anonim      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Se face inca bilantul stricaciunilor provocate de furtuna violenta care a maturat Timisoara duminica.

Angajatii Primariei Timisoara de la Directia de Mediu au calculat pagubele facute in parcurile si gradinile aflate in gestiunea municipalitatii.

Potrivit acestora, copacii rupti, mobilierul, stalpii si alte lucruri facute zob de furia naturii in spatiile verzi se ridica la aproximativ 4,3 milioane lei.

„Ca urmare a furtunii data de 17 septembrie 2017 un numar impresionant de arbori amplasati pe domeniul public, estimat la circa 3500, au fost rupti de furtuna sau smulsi din radacina, fiind necesara interventia privind defrisarea arborilor carora li s-a rupt trunchiul. Valoarea pentru inlocuirea acestora este de aproximativ 3.500.000,00 lei (inclusiv TVA). In primele 24 de ore s-a intervenit, prin personalul de specialitate, in baza contractelor incheiate de Primaria Municipiului Timisoara cu societatile prestatoare de servcii pe spatiile verzi, in urmatoarele locatii:

SC HORTICULTURA SA: strada Oituz, Dragalina nr.2, Statuia Bratianu vis a vis de statia de autobus, Catedrala Mitropolitana, scuarul Eminescu, strazile Mehadia nr.2-4, Remus, Dr.Russel, Hotel Central, str. Pestalozzi, Liceul Obradovici pe str. Dragalina, str. Bratianu /statia troleibuz, str.3 August, bd..C.D.Loga, bd. M.Eminescu. in aceasta perioada se lucreaza cu toti angajatii si toate utilajele in toata zona centrala: Parcul Justitiei, Catedrala, Centrul Civic, bd.Parvan, Parcul Botanic, Parcul Poporului.

SC GREEN CITY ANDLIVE SRL- A intervenit cu tot efectivul și cu utilajele din dotare: camioane, amionete, PRB, macara, incarcator frontal, drujbe, emondoare pe urmatoarele strazi:
Liviu Rebreanu, Eroilor de la Tisa, 1 Decembrie, Spitalul Județean, Calea Buziașului, Sirius, Astrilor, Lidia, Mureș, Matei Millo, Magura, Feleacul, Retezat, Constanța, Valcea, Piata Crucii

S.C. ROGERA PREST COM S.R.L.- A intervenit cu tot efectivul și cu utilajele din dotare: camioane, camionete, PRB, macara, incarcator frontal, drujbe, emondoare pe urmatoarele strazi:Aleea Lirei, Frigului nr.1, Silistra nr.25 si nr. 45, Holdelor, Silistra colt cu str Holdelor, Micsunelelor colt cu Aleea Ghirodei, Gheorghe Bacovia, Aeroport, Gheorghe Ivanescu, Calea Torontalului nr.9, Brandusei, Gradinița nr.27, Dunarii nr.1, 3, 6, 8, 10, 12, 18, 20, locul de joaca de pe strada Dunarii, Parc Petofi parcare, str. Ardealul, bd. Dambovița, str. Garii nr. 3 si nr. 8, str. Rozelor.
-Avand in vedere numarul mare de arbori rupti la nivelul trunchiului sau desprinsi din radacina, in Parcul Central si in Parcul Alpinet s-a dat ordin de sistare a lucrarilor, pentru a nu aparea neconcordante intre proiect si situatia neprevazuta aparuta ca urmare a furtunii din 17.09.2017. Lucrarile se vor relua dupa remedierea situatiei aparute ca urmare a furtunii.
-S-a primit ajutor si din partea Penitenciarului, cu care s-a degajat si incarcat crengi de pe trotuare, carosabil si cai de acces in Calea Lipovei – strazile Silistra, Gabriela Tako, Holdelor si Pomiculturii, aceasta fiind una dintre cele mai afectate zone. Au fost ridicate si incarcate acoperisuri cazute pe strazile Holdelor, Pomiculturii, Gabriela Tako.
-La Gradina Zoologica, a fost afectata functionarea activitatii, pagubele materiale fiind insemnate. Datorita vantului cu intensitate deosebit de mare, ca urmare a caderii arborilor, au fost afectate gardurile si sistemul electric de la habitatetele animalelor, locul de joaca situat la intrarea in parc, acoperisurile habitatelor, gardul imprejmuitor al Gradinii Zoologice, sistemul de alimentare cu energie electric, pagubele fiind estimate la 810.000,00 lei (inclusiv TVA). Au fost afectate si acoperisurile la: Piata de Gros (sediul administrativ), Piata Iosefin, Piata Badea Cartan.
Valoarea totala a pagubelor, estimata de Directia de Mediu, se ridica la 4.310.000 lei (inclusiv TVA). Interventiile pe raza municipiului Timisoara continua pana la remedierea situatiei.

Se calculeaza inca stricaciunile de la scoli si alte institutii, un raport in acest sens urmand sa fie inaintat premierului Romaniei Mihai Tudose.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. 3500×1000 = 3 500 000,00 lei!!!!!! O mie de lei un copac? Ca doar n-o fi cu frunze de aur!!!!!

    • Si halatul? 🙂

  2. Hai sa fim seriosi, functionarii primariei au ” evaluat „

  3. Nu inteleg de ce ne pui in fatza o poza trucata cu fatzada asa zis Mitropoliei….sau nu se intelege ca banii vor ajunge la asa zis Catedrala mantuirii neamului, neam de pupatori de moaste, cea mai infecta dintre religiile de pe glob, singura care nu foloseste instrumente muzicale sa-si laude creeatorul….doar toaca si cantat pe nas !!