Noutati :

S-a votat Bugetul Timisoarei pe 2011! In mai putin de 30 de minute si cu numai cateva amendamente

15 februarie, 2011 - 04:08 PM
Autor: Caius Seracin      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

Pe banda rulanta! Asa s-a votat Bugetul Timisoarei pe acest an. Cu o singura exceptie, referitoare la Parcul Copiilor, consilierii locali s-au inteles de minune si au aprobat sumele una dupa alta.

Au fost prezenti 23 de consilieri la plenul de astazi in care s-a votat Bugetul orasului.

Fata de proiectul propus de municipalitate s-au depus cateva amendamente care au fost  aprobate. Este vorba cumpararea unui aparat RMN pentru Spitalul Municipal, in valoare de 1,8 milioane lei, alocarea a 4 milioane pentru cheltuieli sociale in invatamantul preuniversitar, 1 milion pentru Politia Locala, amendamente propuse de consilierul PSD Traian Stoia.

Apoi, 5 milioane pentru servicii publice si invatamant primar, precum si 100.000 de lei pentru cumpararea de tramvaie noi si reabilitarea strazii Brazilor, amendamente propuse de Valentin Moldovan PNTCD.

Consilierul local PDL Ovidiu Ciuhandu a cerut alocarea a 200.000 de lei pentru Biserica ortodoxa din Piata 700 si pentru cea de langa Aeroport, pentru lucrari de reparatii si  intretinere, iar viceprimarul Adrian Orza a propus 380.000 de lei pentru investitii la Gradina Zoologica Timisoara.

Singura chestiune care a nascut controverse intre consilieri a fost propunerea liberalului Ciprian Jichici ca parcului Copiilor sa ii fie alocat 1 milion de lei pentru reabilitare.  Viceprimarul Adrian Orza a intervenit si a cerut ca acest lucru sa fie amanat pana dupa semnarea contractului cu firma care va face lucrarile, urmand ca suma sa fie obtinuta la rectificarea bugetului. Asa ca, la vot, acest amendament a cazut.

Poli Timisoara nu primeste deocamdata niciun leu in 2011 de la Primarie pentru ca a expirat contractul!

” Noi oricum mai avem sa le dam o ultima transa. Ii asteptam pe cei de la Poli la negocieri pentru ca trebuie sa renegociem atat suma, cat si performantele”, a  spus primarul Gheorghe Ciuhandu.

Dar cum se imparte bugetul Timisoarei in 2011?

„Am incercat sa facem un buget echilibrat, care sa se bazeze foarte mult pe investitii si mai putin pe cheltuieli. Bugetul de investitii a crescut cu 300 la suta, iar cel de cheltuieli a crescut cu 10 la suta. Investitiile care se vor incerca sa se termine anul acesta sunt reabilitarea malurilor Begai, casa casatoriilor, modernizarea la Victor Babes si Clinica de Maxilo-Faciale, si cumpararea de tramvaie noi. Ne-am grabit cu bugetul ca ieseam din marja de 45 de zile. La anul speram sa fie mai bine”, a precizat primarul Gheorghe Ciuhandu.

Se estimeaza ca in 2011, veniturile la buget se vor ridica la aproximativ 800.000 mii lei.

Din acesti bani,  se duc catre cheltuielile cu salariile angajatilor primariei, peste 250.000 mii lei La invatamant sunt estimati a se indrepta peste 150.000 mii lei, iar la sanatate aproape 200.000 mii lei. De la Cultura s-au mai taiat din cei peste  60.000 mii lei, iar catre asistenta sociala vor merge peste 40.000 mii lei.

Investitiile in acest an au alocate putin peste 170.000 mii lei. In ceea ce priveste modul in care acestea vor fi realizate, trebuie mentionat ca spre exemplu 1.728,65 mii lei vor fi repartizati pentru continuarea lucrarilor la casa casatoriilor si directia de evidenta a persoanelor.

Ceva mai putini bani sunt directionati catre ordine publica – 26 mii lei si scoli si gradinite  – 20,10 mii lei. Pentru dezvoltarea sanatatii sunt alocati 7.208,38 mii lei, cele mai mari sume mergand catre reabilitarea, modernizarea, dezvoltarea Spitalul V. Babes – 3.664 mii lei si reabilitarea, modernizarea, echiparea ambulatoriului Clinicii de Chirurgie Cranio-Maxilo-Faciala – 3.205,82 mii lei.

O suma importanta de bani, 8.805,28 mii lei, va merge catre intretinere gradini, parcuri, zone verzi, baze sportive si de agrement, iar catre  asistenta sociala pentru familie si copii – 2.327,17 mii lei.

Pentru alimentari cu apa si amenajari hidrotehnice sunt prevazuti  7.060,34 mii lei, iar pentru iluminatul public si electrificari rurale – 8.182,64 mii lei.

Reabilitarea Pietei Iosefin ramane in atentie, pentru continuarea lucrarilor la acest obiectiv fiind prevazuti  1.500 mii lei.

De asemenea, pentru continuarea reabilitarii Bastionului  Therezia urmeaza a fi alocati 934,82 mii lei.

Malurile Canalului Bega vor fi reabilitate pentru 7.125 mii lei, iar centrul istoric Cetate pentru  6.539 mii lei.

O suma important de bani este prevazuta a fi investita in transporturi, mare parte din aceasta fiind directionata catre reabilitarea unor strazi, suma ridicandu-se la 40.491,36 mii lei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...