Noutati :

S-a terminat controlul la Muzeul Banatului din Timisoara. Care sunt concluziile Consiliului Judetean Timis?

27 iulie, 2016 - 03:05 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Muzeul Banatului din Timisoara are nevoie urgenta de o noua autorizatie de constructie pentru finalizarea lucrarilor incepute pentru consolidarea cladirii Castelului Huniade, iar obiectele de patrimoniu vor fi urgent mutate din Castel in alte locatii.

Acestea sunt, pe scurt, concluziile unui control dispus la Muzeul Banatului din Timisoara de presedintele CJ Timis, Sorin Grindeanu dupa ce Directia de Cultura a judetului Timis a amendat muzeul cu 10.000 de lei.

Dupa ce a fost amendat, Muzeul Banatului este controlat de Consiliul Judetean Timis!

Contre intre conducerea Consiliului Judetean Timis si Directia de Cultura. Marul discordiei: Muzeul Banatului din Timisoara!

In acest moment nu exista autorizatie de constructie. Noi am depus in regim de urgenta catre Primaria Timisoara cerere pentru autoriztie in regim de urgenta astfel incat sa inceapa lucrarile. Sper sa fie eliberata si sa reinceapa lucrarile. In perioada aceasta au fost diverse acte aditionale pe acest obiectiv, unele de termene care au fost depasite. Daca vom reusi si vom reusi sa obtinem aceasta autorizatie in regim de urgenta, am avut ieri o discutie cu toate partile, sper ca in aceasta toamna, nu stiu daca e octombrie sau noiembrie, sa se termine ce mai e acolo de terminat adica 10% lucrari ramase„, a declarat Sorin Grindeanu.

Presedintele CJ Timis a precizat ca pana acum Consiliul Judetean a platit catre Muzeul Banatului suma de 12 milioane de lei. Contractul a fost de 10 milioane de lei plus TVA.

In ceea ce priveste depozitarea obiectelor de patrimoniu, acestea vor fi mutate in alte spatii.

Am fost personal pentru a vedea unde putem sa facem aceste depozitari. Am fost de acord, solutiile sunt urmatoarele: parte in spatiile libere de la bastion, parte la Muzeul de Arta. Pana cand alte spatii care sunt la dispozitia CJT, cele de la Giroc care acum sunt ocupate cu depozitarea a 84.000 de pubele pe proiectul de management a deseurilor, cand acele pubele ajung la beneficiari si sper sa se intample cat mai repede lucrul acesta, vom putea folosi acel spatiu pentru depozitare pentru ca nu vrem sa incurcam activitatea Muzeului de Arta si a Bastionului, dar e tranzitorie aceasta varianta„, a mai spus Grindeanu.

Intrebat daca actualul director al Muzeului Banatului, Claudiu Ilas este vinovat de actuala situatie a institutiei, Grindeanu a precizat ca Ilas ocupa functia de manager in baza unui contract.

E un contract si nu vorbim doar de Claudiu Ilas, ci de toti (toti ceilalti directori de muzee – n.r.), vizavi de indicatorii de performanta. E bine sa nu sperii vanatul, ca altfel nu vine in catarea pustii„, a spus Grindeanu.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...