Noutati :

S-a stabilit locul din Timis unde vor fi puse cantare pentru masinile de mare tonaj care distrug drumurile!

24 august, 2016 - 01:02 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ADMINISTRATIE
3

TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis a stabilit ca este momentul sa cumpere un cantar fix si doua mobile pentru a cantari masinile de mare tonaj care distrug drumurile judetene.

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Sorin Grindeanu a anuntat ca saptamana viitoare, miercuri, va fi facuta o rectificare de buget si vor fi prevazute, astfel, sume de bani pentru achizitionarea cantarelor.

Tonajul camioanelor depaseste greutatea prevazuta de lege. Asta inseamna subrezirea caselor, stricarea drumului si atunci pentru perioada asta pana la sfarsit de an am prevazut in rectificare realizarea unei platforme fixe. Prima parcare va fi prevazuta la intrarea in judet pe drumul Alios – Pischia- Giarmata care este cel mai folosit din acest punct de vedere„, a anuntat Sorin Grindeanu.

De asemenea, drumul de Buzias, dar si cel care pleaca de la Sacosu Turcesc si iese la Jebel sunt alte doua variante avute in vedere de Consiliul Judetean, pentru efectuarea de controale.

Avem protocol discutat cu Inspectoratul de Politie, vor fi controale mixte, cu cei de la ISCTR si cei de la Agentia Nationala de Minerale, astfel incat aceasta problema sa incepem sa o rezolvam pentru ca singura institutie pagubita financiar este Consiliul Judetean Timis„, a mai declarat Grindeanu.

Presedintele Consiliului Judetean Timis, Sorin Grindeanu, a fost sesizat de locuitorii judetului Timis care au fost in audienta ca drumurile judetene sunt distruse de masinile de mare tonaj care trec pe aceste sosele. Mai mult decat atat, liderul judetului a precizat ca de la inceputul anului si pana saptamana trecuta, CJ Timis a eliberat doar 17 autorizatii pentru circulatia masinilor de mare tonaj pe drumurile judetene. De asemenea, in ultimele 3-4 zile au mai fost eliberate alte 7 astfel de autorizatii, aceasta dupa ce in urma cu o saptamana au fost anuntate controale.

In prezent, Consiliul Judetean Timis detine un cantar mobil, functional, pentru masinile de mare tonaj.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Drumul spre autostrada prin Giarmata este praf si pulbere, mii de tiruri si basculante grele cu pitris , nisip, balast cu greutati cu mult depasite trec zilnic pe un nenorocit de drum judetean.
    NU am vazut o singura data ca politia sau autoritatea rutierqa sa se deranjeze sa-i opreasca si sa i arda.
    Asta, dupa ce ca avem o descarcare de autostrada de toata batjocura!!!!!

  2. @ORKA. Cantar are doar ISCTR care din motive necunoscute nu il foloseste!

  3. Tranzit prin Romania, ( 11, 5 tone / osie ), pentru toate categoriile de autovehicule :

    – Nod rutier Satu Mare DN 19 ( E 81, E 671 ) – ( DN 19 E 81, E 671 – DN 19A – DN 19A E 81 – DN 19 E 671 ) – DN 19 ( E 671 ) – DJ 797 – DN 79 ( E 671 ) – DN 69 ( E 671 ) – DN 59 ( E 70 ) – DN 58B – Nod rutier Bocsa DN 58B – ( DN 58B – DJ 585 ) – DN 58B = 379 km.