Noutati :

S-a stabilit cat vor costa biletele de tramvai, autobuz sau troleibuz la Timisoara in 2017! Cine beneficiaza de gratuitati?

20 decembrie, 2016 - 04:20 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. Consiliul Local Timisoara a aprobat tarifele pe care Regia Autonoma de Transport Timisoara le va aplica in 2017. De asemenea, au fost stabilite si categoriile de persoane care vor primi gratuitati la transportul in comun in anul care urmeaza.

CITESTE SI: Veste buna! 7 milioane de euro pentru reluarea navigatiei pe Bega, de la Timisoara pana la sarbi! Ce a mai ramas de facut?

O calatorie cu firobuzul in 2017, fie ca se face cu bilet sau prin validarea cu cardul, va costa tot 2 lei, in timp ce pretul pentru o calatorie cu expresul va ramane tot 2,5 lei.

Singurul pret introdus in lista RATT-ului pentru anul viitor este cel al calatoriei cu vaporasul, care va fi de 1 leu, indiferent de distanta pe care o va strabate timisoreanul pe apa canalului Bega.

Nici preturile abonamentelor nu vor creste in 2017.

Iata LISTA completa de preturi aprobata de Consiliul Local Timisoara!

Regia de transport va acorda si gratuitati anul viitor, pe toate liniile. De acestea vor beneficia cel putin 1920 de persoane, atat cu handicap, cat si insotitorii acestora, elevi, studenti si alte categorii.

Gratuitatile vor fi suportate din bugetul municipalitatii, iar suma necesara pentru acoperirea acestora se ridica la peste 2 milioane de lei.
Consiliul Local a decis sa acorde gratuitati si altor categorii de timisoreni.

 

Gratuitate pentru elevii ciclului primar si gimnazial, care frecventeaza institutiile de invatamant din Municipiul Timisoara. Acestia vor circula gratuit pe mijloacele de transport public de persoane pe baza cardului emis de RATT. Ridicarea cardului se va face in baza carnetului de elev vizat la zi si a certificatului de nastere, de la toate punctele de vanzare RATT … Pentru pensionari si cetatenii peste 70 ani cardurile vor fi incarcate cu titluri valabile din luna eliberarii pana inceteaza calitatea pentru care i-a fost acordata, pentru ceilalti beneficiari de gratuitati cardurile vor fi incarcate cu titluri valabile din luna eliberarii pana la finele anului pentru care a fost incarcat. Entitatile ai caror personal beneficiaza de gratuitati sau persoanele fizice beneficiare de gratuitate cu titluri valabile incarcate pana la sfarsitul anului, sunt obligate ca in termen de 15 zile de la pierderea calitatii pentru care a fost acordata, sa comunice in scris operatorului de transport (RATT) acest lucru. RATT va comunica lunar Municipiului Timisoara numarul de beneficiari de la sectiunea gratuitati si reduceri pe categorii de persoane, pe baza cardurilor emise„, se arata in hotararea aprobata de Consiliu Local.

De gratuitati vor mai beneficia si prescolarii, veteranii de razboi, revolutionarii, activisti sociali, angajatii Casa Faenza si Salvo, angajati ai Serviciului de Ajutor Maltez si ai organizatiilor non-profit de acelasi profil cu filiale in Timisoara, personalul din cadrul Organizatiei pentru Apararea Drepturilor Omului din Romania si pentru alte institutii de acelasi profil cu filiala in Timisoara, sau cei care detin titlul de cetatean de onoare al Timisoarei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. Ciudata omisiunea de acordare a gratuitatilor la transport RATT pentru angajatii Primariei Timisoara, asa cum ar fi normal, nu?

  • Nu am inteles treaba cu … Ciudata omisiunea … gratuitatile la transport RATT pentru angajatii Primariei Timisoara, asa cum ar fi normal, nu? De ce ar trebui sa primeasca gratuitate?
   Pentru pensionari inteleg, dar si acolo apare formulare de forma … pensionari si cetatenii peste 70 ani cardurile vor fi incarcate cu titluri valabile din luna eliberarii pana inceteaza calitatea pentru care i-a fost acordata (adica pensionar, adica pana ce trece in nefiinta”?
   Exista un oras mare in vecinatatea Timisoarei in care toti cei peset 65 (70) de ani au gratuitate, indiferent din ce tara UE sunt – deci si RO – ! Nu trebuie decat sa dovedesti ca ai depasest varsta respectiva (numi la cerere)

 2. Cum de nu au dat gratuitati si hotilor de buzunare??la cati hoti sunt ai zice ca sunt angajatii Ratt sau primarie…

 3. Geto, seful tau Nasleu stie ca ii dai in gat pe colegii din Primarie?