Noutati :

S-a semnat contractul pentru modernizarea Bulevardului Cetatii, la Timisoara. Santierul de peste 17 milioane de euro porneste in primavara

9 septembrie, 2020 - 03:06 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. S-au incheiat toate evaluarile singurei oferte depuse pentru contractul de peste 17 milioane de euro in vederea modernizarii Bulevardului Cetatii, iar Primaria a stabilit ca aceasta corespunde. Acum s-a incheiat si perioada de contestatii, astfel ca municipalitatea a incredintat lucrarea castigatorului licitatiei.

CITESTE SI: N-au murit toti copacii transplantati cu macaraua pe Bulevardul Sudului din Timisoara. Mai exista speranta… Foto si video 

Astfel, asocierea a 8 firme, avand-o ca lider pe PORR Construct va realiza proiectarea si executia, iar Eugenia Marinela Totor, Persoana Fizica Autorizata, va superviza lucrarea ca diriginte de santier.

Constructorii primesc 17.365.145 euro cu TVA, in vreme ce, pentru asistenta tehnica, dirigintele de santier primeste aproape 50.000 de euro, cu TVA.

Pe tronsonul din Bulevardul Cetatii ce urmeaza sa fie modernizat se vor schimba liniile de tramvai, se va reface carosabilul si se vor inlocui toate retelele de utilitati.

Lucrarile sunt prevazute sa dureze 3 ani, iar in acest timp trebuie refacuti 1,57 km de linie cale dubla de tramvai si reabilitati 25.800,94 mp de carosabil si 12.291,45 mp de trotuare.

De asemenea, vor fi construite piste de biciclete pe un perimetru de 3.590,62 mp, iar spatiul verde va acoperi 20.530,79 mp din suprafata, portiunea dintre sinele de tramvai urmand a fi inierbata. In proiect este cuprinsa si modernizarea a 10 statii de tramvai.

Sase luni va dura proiectarea noului bulevard, astfel ca lucrarile in teren nu vor incepe mai devreme de primavara anului viitor.

 Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

 • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

 1. 50000 euro/3 ani? Pai la banii astia dirigintele de santier trebuie sa ceara bani de motorina de la constructor…in timp ce verifica f atent lucrarile…

  • Cam atat conteaza calitatea in Primaria Timisoara. Salariul minim pe economie. Si sa nu uitam ca acea suma este pentru toate specialitatile: electrice, apa, drum, cale tramvai. Asa ca sa nu ne miram de ce va iesi la final.

   • Cocliturilor, a fost licitație ! Voi știți ce este asta ??
    Dacă suma era mică nu se prezenta nimeni la licitație.
    Va place sa mâncați kakt nostop.

    • Stiai ca la licitatie e o suma maxima (calculata la salariul minim pe economie) peste care ofertantul este descalificat, iar suma e publica in cadrul licitatiei. Asta e motivul pentru care nu se „prezinta” nimeni la licitatie vede suma si zice pass sa faca un muritor de foame. Modul in care se calculeaza acea suma de catre primarie e problema. Crede-ma stiu ce spun.