S-a semnat contractul de finantare pentru Terminalul Plecari Externe al Aeroportului din Timisoara

TIMISOARA. Aproape 200 de milioane de lei va costa ridicarea Terminalului Plecari Externe al Aeroportului International Timisoara. Constructia ar trebui sa fie gata pana la finalul anului 2023, conform proiectului.

CITESTE SI: S-a dat in folosinta noul Terminal de Sosiri Curse Externe la Aeroportul Timisoara. Primii pasageri au venit de la Munchen

CITESTE SI: De rasul curcilor. Nu poate fi taiata panglica luni la noul Terminal de la Aeroportul Timisoara. Dupa ce a anuntat inaugurarea, conducerea s-a trezit n-are autorizatie de securitate la incendiu

Terminalul va avea o suprafata desfasurata de 12.000 mp, un sistem complet de control de securitate pentru pasageri si bagaje, 7 lifturi de persoane si bagaje, 18 ghisee check-in, 6 posturi pentru politia de frontiera, 6 porti automate de scanare documente.

Valoarea totala a contractului de finantare este de 184.454.000 lei, din care 93.600.000 lei sunt fonduri europene nerambursabile, 16.520.000 lei sunt asigurate prin bugetul de stat, iar suma de 74. 330 000 lei se asigura din fonduri proprii ale aeroportului.

Lucrarile de construire vor demara la inceputul anului viitor, dupa finalizarea procedurii de achizitie care va desemna castigatorul serviciilor de proiectare si de executie a lucrarilor de construire.

Cumpararea dotarilor si a altor elemente destinate bunei functionari a terminalului se vor realiza prin achizitii independente.

Incheierea proiectului de investitii este estimata la 31 decembrie 2023.

Odata cu finalizarea acestui terminal se estimeaza o crestere a numarului de pasageri de pana la 3 milioane pe an.

Treminalul de Plecari Curse Externe va fi construit langa Terminalul de Sosiri Curse Externe care a fost dat in folosinta recent.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. rstar spune:

    Idolu, mai bea Listerine…?
    ;)))