Noutati :

S-a schimbat Legea Taximetriei! Ce trebuie sa dovedeasca toti conducatorii de taxi?

27 ianuarie, 2016 - 09:28 PM
Autor: Anonim      
Categorie: NATIONAL
0

Cazierul taximetristilor nu trebuie sa contina mentiuni care sa arate ca ei au savarsit infractiuni contra sigurantei pe drumurile publice, contra vietii, sanatatii si integritatii corpororale, privind traficul si consumul de droguri, contra integritatii sexuale, prevede o ordonanta a Guvernului.

Legea transportului in regim de taxi si de inchiriere va fi modificata printr-un proiect de ordonanta aprobat, miercuri, in sedinta Executivului.

Certificatul de cazier juridic al conducatorului auto care practica profesia de taximetrist trebuie sa contina mentiuni din care sa rezulte ca nu a fost condamnat pentru infractiuni contra sigurantei pe drumurile publice, infractiuni privind traficul si consumul de droguri, infractiuni contra vietii, sanatatii si integritatii corporale, infractiuni privind traficul si exploatarea persoanelor vulnerabile, infractiuni contra libertatii si integritatii sexuale, infractiuni contra patrimoniului„, a spus Dan Suciu, conform Mediafax.

El a adaugat ca in ultima perioada s-au petrecut „elemente infractionale” care au creat necesitatea introducerii acestor restrangeri.

De asemenea, actul normativ va crea temeiul legal pentru ca Ministerul Transporturilor sa reglementeze prin norme aprobate prin ordin de ministru existenta si modul de dobandire a unui certificat de competenta profesionala pentru managerii de transport in regim de taxi si in regim de inchiriere.

Certificatul de competenta profesionala va avea o valabilitate de 10 ani, iar pentru a-l obtine trebuie indeplinite o serie de conditii, intre care: absolvirea liceului, cu sau fara diploma de bacalaureat, participarea la curs si promovarea unui examen, conform normelor ce vor fi aprobate prin ordinul ministrului transporturilor.



Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...