S-a reziliat contractul Colterm cu OMV Petrom Gas! Primarul Gheorghe Ciuhandu anunta un alt furnizor – EON Gaz

„Le-am dat un preaviz de 30 de zile, platim datoriile si schimbam furnizorul de gaz”, a anuntat primarul Timisoarei in sedinta de plen a Consiliului Local de marti.

Aurel Matei, directorul Colterm precizeaza ca noul contract va fi semnat cu  EON Gaz.

Intrebat de consilierul local PNL Adriana Blaj care este in acest moment situatia furnizarii de gaz catre oras, Gheorghe Ciuhandu a anuntat rezilierea contractului cu Colterm si a formulat o serie de acuzatii la adresa OMV Petrom Gas.

„Cauta motive sa se retraga din contract. Noi mai avem contract cu ei pana in 31 decembrie. Am gasit alt furnizor, achitam datoria si cu asta basta”, a spus primarul. „Nu este problema mea, dar m-am implicat pentru binele timisorenilor. Sunt neseriosi (n.r. OMV Petrom Gas). Intr-o zi spun ca totul e in regula. Miercuri dimineata spun ca dau gaz, pentru ca miercuri la ora 6 seara sa spuna ca taie gazul.  Ma duc la Bucuresti. Si sambata iara o iau de la capat. E o mare supriza pentru mine ca o firma asa de importanta ca aceasta se preteaza la o astfel de tactica si la mijloace josnice. Speram sa fie bine cu noul furnizor. In Bugetul pe 2011 am propus niste sume, sa vedem acuma daca Guvernul va merge in continuare pe subventionarea de 50% sau nu. Am luat aceasta decizie, chiar cu riscul de a renunta la unele lucrari de interes public”, a adaugat primarul.

Intrebat de Adriana Blaj cum se vor achita datoriile, dat fiind faptul ca s-a vehiculat ca principal motiv al sistarii gazului  neplata de catre Primarie a restantelor catre Colterm, Gheorghe Ciuhandu a spus ca „sunt acum in jur de 20 de milioiane datorie si o vom plati. Avem o scadenta de 10 milioane si inca vreo 10 milioane care nu sunt inca scadente, ci vor fi pana la 31 decembrie. Am programat bani si cu ce ne mai da Guvernul vom achita”, a precizat primarul Gheorghe Ciuhandu.

In 25 noiembrie, cand s-a evitat in ultimul moment ramanerea Timisoarei fara apa calda si caldura,  prefectul de Timis anunta ca datoria totala a Primariei Timisoara catre Colterm era de 55 de milioane de lei, din care se achitasera 20 de milioane, astfel ca ramasesera de platit inca 35 de milioane. De asemenea, datoria totala a Guvernului fata de Colterm a fost de 46 de milioane, din care se achitasera 31 si au mai ramas 15 milioane.

Saptamana trecuta, timp de mai multe ore, timisorenii au ramas fara apa calda si caldura.  Cei de la OMV Petrom au taiat gazul, motivand  ca Regia de Termoficare Colterm nu si-a  achitat  datoriile.

Directorul Colterm Aurel Matei: EON Gaz ne-a oferit avantaje

„Noul contract cu EON Gaz este mult mai avantajos, deoarece am primit discounturi atat pentru pret, cat si pentru termenele de plata”, sustine directorul Colterm Aurel Matei. „Atata timp cat eu voi fi director la Colterm, in Timisoara nu se va mai intrerupe apa calda si caldura”, a precizat directorul regiei de Termoficare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Acum se considera avantajos noul contract???Parca pina acum 2 ani eram tot cu ei..In mod normal ca sa se poata plati datoriile la noul furnizor(pentru ca vor fi si restantieri la bloc)foarte probabil ar trebui sa se renunte la petrecerea Revelionului in centrul orasului,chiar daca a devenit traditional…Ce poate fi mai avantajos-sa treci in anul 2011 in centru sau sa te trezesti in frig in apartament dupa 15-20 ianuarie 2011,din cauza unor creante de plata??!!