Noutati :

S-a luat o hotarare! Se scumpesc sau nu gazele naturale din productia interna pentru populatie?

3 decembrie, 2014 - 06:40 PM
Autor: Anonim      
Categorie: ECONOMIC
1

Departamentul pentru Energie a anuntat decizia luata in privinta pretului gazelor naturale produse in Romania si livrate catre populatie. Liberalizarea totala a pietei gazelor naturale, inclusiv pentru consumatorii casnici, era prevazuta pentru 31 decembrie 2018. Recent, insa, Parlamentul a votat prelungirea acestui termen cu doi ani si jumatate.

Potrivit unui comunicat al DE, ministrul delegat pentru Energie, Razvan Nicolescu, s-a intalnit, marti, cu reprezentantii Fondului Monetar International (FMI), Comisiei Europene (CE) si ai Bancii Mondiale (BM), temele de discutie fiind continuarea implementarii regulilor de guvernanta corporativa in societatile de stat din domeniul energetic, nevoia de restructurare si de continuare a eficientizarii in unele companii de stat din energie si abordari viitoare in privinta liberalizarii pietei gazelor naturale, conform romaniatv.net

„In ceea ce priveste preturile gazelor naturale platite de populatie, Guvernul va elabora, cu ajutorul ANRE, un nou grafic de liberalizare pentru perioada 1 iulie 2015 – 1 iulie 2021, care va tine cont de trendul descrescator al evolutiei preturilor din regiune ale hidrocarburilor, precum si de perioada mai lunga de aliniere agreata cu institutiile financiare internationale. Pana la data de 1 iulie 2015, preturile gazelor naturale produse in Romania si platite de populatie nu vor creste. in ceea ce priveste liberalizarea pentru consumatorii noncasnici, aceasta se va produce la termenul agreat anterior cu oficialii Comisiei Europene, mai exact la 1 ianuarie 2015”, se mentioneaza in comunicatul DE.

Proiectul privind aprobarea OUG pentru completarea Legii energiei electrice si a gazelor naturale, adoptat

Referitor la situatia CET-urilor, Comisia Europeana este de acord ca regimul acestora sa ramana neschimbat fata de situatia din prezent, adica pentru gazele naturale consumate cu scopul producerii de energie termica se va aplica acelasi tarif ca si pentru consumatorii casnici.

Departamentul pentru Energie precizeaza ca niciodata nu a existat riscul ca facturile populatiei pentru energie termica si gaze naturale sa creasca de la 1 ianuarie 2015.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. GUVERNANTA CORPORATIVA ADICA CELE 25 DE STANDARDE CARE NE VOR GUVERNA VIATA CAND VA VETI DA SEAMA CE ATI FACUT VA FI PREA TARZIU