Noutati :

S-a incheiat licitatia: pot incepe lucrarile la noul corp de cladire al Spitalului de Copii ‘Louis Turcanu’. Cine il ridica?

29 aprilie, 2014 - 01:02 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. In cateva saptamani vor incepe lucrarile pentru ridicarea noului corp de cladire al Spitalului de Copii „Louis Turcanu”. Reprezentantii Primariei Timisoara au anuntat marti ca s-a incheiat licitatia si a fost semnat deja contractul de executie, lucrarile urmand sa fie efectuate de o firma din Timisoara.

 

„Am semnat astazi contractul pentru executia lucrarii de extindere corp B sectie de chirurgie prematuri si laborator pneumoftiziologie si reabilitare cladire existenta la Spitalul de Copii. Vom incepe constructia noului corp al spitalului. Licitatia a fost castigata de firma Prompt. Anuntul de participare s-a publicat in SEAP in 22 august 2013”, a spus primarul Nicolae Robu.

De unde vin banii?

In 2 ani vom avea un spital modern si civilizat, anunta edilul. Desi lucrarile erau estimate in jurul sumei de 50 de milioane de lei, in urma licitatiei s-a stabilit ca noul corp de cladire va costa putin peste 40 de milioane de lei. In bugetul local de anul acesta au fost alocate doar 5 milioane de lei, urmand ca pe parcursul  lucrarilor sa fie alocati alti bani.

„Suma in limitele careia trebuia sa se efectueze lucrarea era de 47,7 milioane de lei fara TVA. In urma licitatiei, valoarea cu care firma castigatoare se angajeaza sa efectueze lucrarea este de 39,3 milioane de lei, tot fara TVA. A expirat termenul de depunere a contestatiilor. Initial au fost depuse 11 oferte. Termenul de realizare a lucrarii este de 24 de luni. Fondurile pentru executia acestui obiectiv la ora actuala provin in totalitate de la bugetul local. Pana in momentul de fata, Guvernul Romaniei nu este angrenat prin niciun act oficial in finantarea acestui obiectiv. Primaria s-a angajat prin votul CLT sa realizeze acest obiectiv in orice conditii, inclusiv in cele in care suma in totalitate ar trebui sa fie asigurata de la bugetul local. Ne dorim insa ca Guv Romaniei sa demonstreze efectiv ca acorda importanta Timisoarei alocand fonduri pentru acest obiectiv acum cand e nevoie de ele, nu intr-o etapa in care nu exista nici macar studiu de fezabilitate asa cum a procedat anul trecut”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Edilul spune ca in cateva saptamani vor incepe efectiv lucrarile. Cladirea va fi zugravita in violet si verde.

La nivelul demisolului se prevad: spatiile pentru prosectura, spatiile farmaciei, spatii de depozitare, spatiu pentru postul trafo. Farmacia şi prosectura vor avea ieşiri directe de la demisol spre curte.

La nivelul parterului se prevad urmatoarele functiuni: U.P.U. (Unitate de Primire Urgente), acces principal in spital, sectie de Radiologie, Serviciului (laboratorul) de roentgendiagnostic.

La etajul 1 se amplaseaza policlinica şi laboratoarele de analize. Tot la acest nivel se creeaza legatura cu saloanele din Corpul de cladire C1 printr-o pasarela pe structura usoara, vitrata pe ambele parti. Pasarela leaga spatiile de circulatie din holul policlinicii propuse cu holul de circulatie de la saloanele din Corp C1 conform plansei Arh-06 plan etaj1 propus. Interventia pe corpul C1 va fi demolarea unui parapet de geam pentru a lega circulatia din pasarela catre hol.

La etajul 2 se amplaseaza blocul operator şi spatiile de terapie intensiva A.T.I.

La etajul 3 se amplaseaza saloanele de ortopedie cu toate spatiile adiacente acestora.

La etajul 4 se amplaseaza saloanele de chirurgie cu toate spatiile adiacente acestora.

La etajul 5 se amplaseaza saloanele de prematuri cu toate spatiile adiacente acestora.

La etajul 6 se amplaseaza cateva saloane pentru mame, vestiare pentru personal, Sali de cursuri .

Pe terasa si nivelul tehnic
La nivelul terasei se amenajeaza un acces de pe casa de scara dintre axele A-B respectiv 16-17, si se va construi un spatiu tehnic necesar centralei termice. Terasa este circulabila, pe care se vor monta diferite agregate de la echipametele de ventilatie.

Pentru incalzirea cladirii spitalului se realizeaza o centrala termica noua, complet echipata şi automatizata, reprezentand nivelul tehnic al spitalului. Centrala termica este echipata cu doua cazane de pardoseala, in condensatie, cu puterea termica de 776-858 kW fiecare, care acopera intreg necesarul de caldura al cladirii.

Proiectul prevede urmatoarele dotari in saloane:
a) priza de oxigen la fiecare pat;
b) corp de iluminat, priza şi sonerie la fiecare pat;
c) pat şi noptiera cu dulap la fiecare pat;
d) o masa cu scaune la fiecare salon.

a) Spatiu Deparazitare

b) Evaluare si Tratament Imediat

c) Camera Personal Medical
d) Tratament Urgente Minore cu salon izolare
e) Salon Resuscitare
f) Intalniri UPU
g) Camera Garda
h) Salon gipsareInformatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...