Noutati :

S-a inaugurat sediul Consulatului Onorific al Coreei de Sud la Timisoara. FOTO!

31 octombrie, 2014 - 08:04 PM
Autor: Dana Constantin      
Categorie: SOCIAL
0

TIMISOARA. In luna iunie, directorul Filarmonicii Banatul, Ioan Garboni, a fost invesit oficial in functia de consul onorific al Coreei de Sud. Acum sediul consulatului a fost inaugurat, ceremonia fiind urmata de un concert al Filarmonicii Banatul.

De-a lungul timpului Ioan Garboni a facilitat venirea la Timisoara a peste 400 de coreeni, la manifestari culturale, iar aceasta a fost piatra de temelie a puntii consolidate prin numirea sa in functie de consul onorific. In plus, orchestra Filarmonicii Banatul a efectuat deja trei turnee in Coreea si a primit, din partea celor de acolo, un microbuz.

Din partea coreeana exista mult interes pentru Timisoara, atat pentru investitii economice, cat si pentru schimburi culturale.

“Este un moment foarte important pentru noi. Timisoara este cel de-al doilea mare oras al Romaniei, este un centrul cultural, economic si istoric  important. Este un pol  foarte puternic si in ceeea ce priveste industria IT , dar si alte ramuri economice importante. De aceea cred ca legaturile intre Coreea de Sud si Romania in general, si cele cu Timisoara in special, vor fi deosebit de puternice si vor evolua in viitor”,  a declarat Excelenta sa Hyo-Sung Park, ambasador al Republicii Coreea.

Momentul inaugural a fost urmat de un concert deosebit.

“Este un concert in cadrul cauria avem oaspeti din Coreea, un dirijor si o solista. Solista este din Coreea de Sud, dar locuieste in Viena. Este un concert foarte frumos,  ‘Romeo si Julieta” si pe langa acesta sunt doua piese ale unor compozitori  din Coreea de Sud, deasemenea un concert de vioara. Avem oaspeti importanti cu ocazia deschiderii consulatului onorific al Coreei de Sud, tara pe care cu onor o reprezint”, a explicat Ioan Garboni, consul onorific.

Ioan Garboni indeplineste atributiile obisnuite ale unui consul, mai putin eliberarea de vize sau pasapoarte. El nu este retribuit pentru activitatea pe care o desfasoara. Sediul consulatului onorific se afla in cladirea Filarmonicii Banatul, in partea dinspre Parcul Justitiei.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...