Noutati :

S-a gasit salvarea pentru angajatii Societatii de Transport Public din Timisoara. Cum isi vor primi salariile la zi

1 iulie, 2018 - 12:13 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. De mai bine de jumatate de an, angajatii Societatii de Transport Public din Timisoara (fosta RATT) isi iau salariile doar cand sunt bani. Oamenii au fost nevoiti sa lucreze chiar si doua luni fara ca in ziua de salariu sa primeasca vreun leu, iar sarbatorile i-au prins la fel, fara salarii primite la timp.

Insa noua conducere a Societatii de transport pare sa fi gasit o solutie pentru ca salariile angajatilor sa fie asigurate, luna de luna. In primul rand, managerul a cerut reesalonarea datoriilor companiei.

„In fiecare an, la sfarsitul lunii iunie se fac rectificari bugetare. Orice societate poate intocmi documentatie pentru a solicita stergerea datoriilor sau cel putin a penalitatii la datorii. Luni (2 iulie – n.r.) am intalnire cu secretarul general al ANAF si incerc sa obtin un astfel de angajament, cel putin pentru penalitatile care exista, pentru a diminua sumele lunare pe care trebuie sa le platim catre ANAF”, a spus Sorin Supuran, directorul STPT.

De asemenea, se incearca obtinerea unei linii de credit, care sa acopere suma pe care societatea o are de platit lunar ca salarii catre angajati. Insa pentru obtinerea creditului este nevoie de garantarea lui fie de catre alte institutii, fie prin bunuri ale companiei.

„Am intalnire cu secretarul de stat de la Ministerul Finantelor, cu secretarul general de la ANAF si doi presedinti de banci, pe care nu le nominalizez, pentru a obtine un imprumut. Este vorba despre o linie de credit de back-up, pentru plata salariilor. O linie de credit care sa acopere doar back-up-ul pentru salarii, pentru ca atunci cand anumiti furnizori sau autoritatea tutelara nu platesc la timp, salariatii sa fie acoperiti.

Am fost la Directia de Finante unde exista un serviciu de patrimoniu. Oamenii s-au ocupat de dosar si au facut esalonarea la ANAF pentru noi, am mai discutat cu domnul Simeria (Mircea Simeria, sef administratie adjunct colectare in cadrul Directiei Generale de Finante Timisoara- n.r.), pentru ca nu mai am certitudinea ca oamenii care imi dau date sunt corecti, sa vedem cate din bunurile sub sechestru sunt cu adevarat, cu ce am putea garanta creditul si daca Primaria poate sau nu sa vina garant prin sumele pe care trebuie sa le acoperim la banci.

N-a incercat nimeni inca sa obtina un credit pana acum. Au fost deja discutii cu anumite banci, care nu dau credite catre societati. Singura noastra sansa sunt bancile de anvergura – BCR, BRD, Banca Transilvania. Raportat la contractele pe care le avem si sumele care se incaseaza lunar, 2 milioane de euro nu ar fi pentru nicio banca un pericol sa crediteze societatea noastra. Sigur ca trebuie garantat cu bunuri. Daca am cu ce sa garantez, voi avea un raspuns marti, la ora 10, pentru ca atunci este intalnirea cu presedintele unei Banci”, a adaugat Supuran.

In prezent, angajatii STPT mai au de primit o parte din lichidarea pe luna mai, dar si avansul aferent lunii iunie.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...