S-a dat unda verde pentru extinderea strazii Closca la 4 benzi, iar Primaria face un nou imprumut de la banci!

S-a aprobat contributia Primariei la lucrarile de extindere a strazii Closca din cartierul Mehala printr-un proiect european. Consilierii locali au mai votat in sedinta extraordinara de marti rectificarea de buget si contractarea unui imprumut.

Largirea strazii Closca se va face printr-un  proiect cu finantare europeana, prin Programul Operational Regional. Valoarea totala a proiectului este de 14.441.761 lei cu TVA inclus, iar contributia Primariei Timisoara este de 235.897 lei.

Proiectul “Modernizare strada Closca si extindere la 4 benzi – sector Bulevardul Cetatii – Ovidiu Balea” este inclus in Planul Integrat de Dezvoltare al Polului de Crestere Timisoara.

Strada este impartita in doua sectoare: strada Closca – intre Bulevardul Cetatii si Piata Avram Iancu avand o lungime de 507 metri si o latime de 14 metri cu patru benzi de circulatie, cate doua pe sens. Al doilea sector este intre Piata Avram Iancu si strada Ovidiu Balea cu o lungime de 1.250 metri si sase metri latime. Si pe acest sector strada se va extinde si moderniza la patru benzi de circulatie, cate doua pe sens.

Tot in sedinta de astazi, consilierii au votat pentru trecerea in administrarea RATT a  celor 30 de autobuze Mercedes proaspat achizitionate in leasing. Astfel din decembrie, le vom vedea in circulatie.

Consilierii au aprobat si  contractarea unui imprumut de catre municipalitate, in valoare de 7 milioane si jumatate de euro, bani cu care sa se faca o serie de investitii: modernizarea Parcului Doina, reamenajarea Parcul Poporului, constructia de fantani ornamentale si zone verzi, executia canalizarii pe Calea Sagului etapa I,  extinderea retelelor de apa-canal in cartierele Plopi, Ghiroda, zona Matei Milo, Ciarda Rosie – Buziasului, Urseni, consolidarea pasajului Calea Sagului, amenajarea strazilor Moise Dobosan (Calimanesti), Vanatorilor, Torontalului si retehnologizarea sistemului centralizat de termoficare din Timisoara in vederea conformarii la normele de protectia mediului privind emisiile poluante in aer si pentru cresterea eficientei in alimentarea cu caldura urbana.

La rectificarea de buget pe 2010, in discutie a fost adus din nou blocul afectat de explozie acum un an pe strada Brailoiu din zona Girocului.  Consilierul local PDL Ovidiu Ciuhandu a propus crearea unui fond de rezerva de 380.000 de euro si alocarea unei sume pentru sinistrati in vederea reabilitarii imobilului.  Primarul Gheorghe Ciuhandu si consilierul local PSD Radu Toanca au precizat ca oamenii ar trebui sa-si faca singuri reparatiile si sa nu astepte ajutor de la Primarie si chiar i-au invitat sa ceara bani de la Prefectura Timis care a promis in primele zile de dupa dezastru ca guvernul va oferi sprijin locatarilor.

Totodata, consilierii locali au mai decis sa aloce 2.376.829 lei +TVA pentru un avans la lucrarile de la ambulatoriile Spitalului de  Boli infectioase Victor Babes si Clinicii de Maxilo Faciale. In mod normal, acestea ar fi trebuit acoperite cu fonduri europene, care insa n-au ajuns la timp, sustine Aurelia Junie, director al Directiei de Dezvoltare din cadrul Primariei Timisoara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.