Opinia Timisoarei

S-a aprins lumina in Parcul Botanic din Timisoara. Foto

TIMISOARA. S-au incheiat complet lucrarile pentru introducerea iluminatului public in Parcul Botanic din Timisoara si s-au aprins felinarele pe alei.

CITESTE SI: Efect de discoteca in spiritul Craciunului, la Timisoara. Au luat-o razna becurile inteligente montate recent de primarie. Video

CITESTE SI: Inca o mini padure urbana se amenajeaza in Timisoara. Prima nu impresioneaza, deocamdata 

Din luna august si pana acum s-a lucrat la montarea a 219 stalpi de iluminat cu corpuri de tip LED, integrati intr-un sistem de telegestiune (cu coordonare de la distanta), care sa conduca la o crestere a eficientei energetice, respectiv la o scadere a facturii de curent.

In mai 2020, proiectul european a fost lansat de municipalitate pentru instalarea acestui nou sistem de iluminat public in Parcul Botanic. Unul inteligent, ce va putea fi dirijat din Centrul de Monitorizare a Traficului din oras.

Licitatia a fost lansata tot in 2020, la inceputul lunii iulie, iar la termenul limita pentru depunerea ofertelor, ce a expirat la mijlocul lunii august, s-au inscris 5 companii. Din acel moment insa, proiectul a ramas in aer, dupa ce au fost inaintate mai multe contestatii la CNSC, dar si la instanta. Intr-un final, dupa mai bine de un an, a fost desemnata firma castigatoare a contractului, respectiv ELBI ENERGY PROJECTS SRL.

Valoarea totala a contractului de proiectare si executie a fost de 2.082.413,26 lei fara TVA, adica peste 500.000 de euro, cu tot cu TVA. Finantarea a fost asigurata in cea mai mare parte din fonduri europene.

Exit mobile version