S-a aprins lumina in Parcul Botanic din Timisoara. Foto

TIMISOARA. S-au incheiat complet lucrarile pentru introducerea iluminatului public in Parcul Botanic din Timisoara si s-au aprins felinarele pe alei.

CITESTE SI: Efect de discoteca in spiritul Craciunului, la Timisoara. Au luat-o razna becurile inteligente montate recent de primarie. Video

CITESTE SI: Inca o mini padure urbana se amenajeaza in Timisoara. Prima nu impresioneaza, deocamdata 

Din luna august si pana acum s-a lucrat la montarea a 219 stalpi de iluminat cu corpuri de tip LED, integrati intr-un sistem de telegestiune (cu coordonare de la distanta), care sa conduca la o crestere a eficientei energetice, respectiv la o scadere a facturii de curent.

In mai 2020, proiectul european a fost lansat de municipalitate pentru instalarea acestui nou sistem de iluminat public in Parcul Botanic. Unul inteligent, ce va putea fi dirijat din Centrul de Monitorizare a Traficului din oras.

Licitatia a fost lansata tot in 2020, la inceputul lunii iulie, iar la termenul limita pentru depunerea ofertelor, ce a expirat la mijlocul lunii august, s-au inscris 5 companii. Din acel moment insa, proiectul a ramas in aer, dupa ce au fost inaintate mai multe contestatii la CNSC, dar si la instanta. Intr-un final, dupa mai bine de un an, a fost desemnata firma castigatoare a contractului, respectiv ELBI ENERGY PROJECTS SRL.

Valoarea totala a contractului de proiectare si executie a fost de 2.082.413,26 lei fara TVA, adica peste 500.000 de euro, cu tot cu TVA. Finantarea a fost asigurata in cea mai mare parte din fonduri europene.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Filament spune:

  Este ceva normal și firesc sa iluminezi un parc sau câteva alei. Ce mare scofala ? Sau vrea Șpritz laude speciale pentru 5 becuri ? Pe de alta parte, iluminarea este modesta. Se putea proiecta și ilumina ceva senzațional acolo, nu doar un simplu iluminat. Dar asta e când nu ai viziune și când prostimea accepta orice rahat.

  • Ionelash spune:

   Filamente, iluminatul senzational pe care ti-l doresti nu e pretabil intr-un parc botanic din ratiuni de fotosinteza. E adevarat, nu e mare realizare. Trist e ca doar dupa 30 de ani s-a facut.

   • unualtu spune:

    ce sa inteleaga cei doi neuroni ai baiatului astuia? El vrea jocuri de lumini si fantani cantatoare, precum l-a invatat seful lui, pletosul.

 2. Yoli spune:

  Cand se face un lucru bun numai cuvinte de apreciere ca doar de aceia sant alesi sa realizeze lucruri bune cu bugetul contribuabililor insa cu aceasta ocazie sugeram ca si in parcul Clabucet sa se monteze cateva becuri care a fost deschis in ap.1990 ocazie cu care sa promis acest lucru tinanduse cont ca este amplasat langa cimitir iar in bezna noptilor acolo se simt plimbari ale stafiilor care profita de balariile din jurul punctului termic gospodarit de falimentarii Colterm…..!!!! Asteptam o decizie inteleapta…..!!!

 3. Coafor Soarelui spune:

  eu am facut proiectul eu ….unicul deliciu N.Robu

 4. Rodica spune:

  Este foarte frumos este bine cum este …comentariile sunt de prisos.