Ruben Latcau este noul presedinte al Adunarii Generale a Societatii Metropolitane de Transport Timisoara. I-a luat locul lasat liber de Culita Chis

TIMISOARA. Viceprimarul Timisoarei, Ruben Latcau a fost votat de conssilierii locali in functia de presedinte al Adunarii Generale a Societatii Metropolitane de Transport Timisoara, asociatie condusa de Ioan Goia, fostul director de la STPT.

CITESTE SI: Timisoara ar putea avea un nou spital, de 3 milioane de euro, langa Judetean. Primaria a cedat, in sfarsit, terenul pentru construirea lui 

Odata cu aceasta numire, care a fost aprobata cu 24 de voturi pentru si o abtinere, viceprimarul devine si presedinte al Consiliului Director.

Ruben Latcau il inlocuieste astfel pe Culita Chis, cel care a ocupat aceasta functie in ultimii 2 ani si care este in continuare unul dintre membrii Consiliului director, dar si sef al Directiei de Drumuri din Primarie. Culita Chis si-a dat demisia din functia de presedinte al AGA Societatii Metropolitane de Transport Timisoara la inceputul lunii februarie a acestui an.

Avand in vedere complexitatea rolului acestuia, de presedinte AGA la SMTT si ca acest ADI care administreaza tot aceea ce inseamna transport public la nivel de Timisoara, patrimoniul de facto al municipiului Timisoara, flota de transport si modul in care aceasta functioneaza, cred ca ar trebui sa existe o responsabilitate foarte clara administrativa vizavi de modul in care asociatia functioneaza. Primul lucru ce trebuie facut e o analiza a functionarii si a eficientei cu care SMTT a functionat in ultimele luni, si a modului in care a cheltuit banii incasati lunar ca si redeventa de la operator si mai ales a rolului pe care SMTT si-l vede pe viitor, pentru ca in acel contract de delegare sunt obligatii foarte clare precum elaborarea unui serviciu de e-ticketing si nu numai, lucruri pe care, din pacate, asociatia nu l-a adresat catusi de putin in spatiul public. In primul rand va trebui sa incetam orice fel de sicane si competitie intre SMTT si STPT si rolul pe care mi-l asum acolo e unul prin care sa ma asigur ca vom avea o colaborare deschisa, transparenta, in folosul timisorenilor si a utilizatorilor transportului in comun, o colaborare intre SMTT si STPT. Acest rol l-am avut de anul trecut din decembrie, dar acum il formalizam„, a declarat viceprimarul Ruben Latcau in plenul Consiliului Local marti.

Primaria urmeaza sa mai numeasca alti doi consilieri in Consiliul Director al SMTT.

Domnule primar, in logica dumneavoastra, o sa va rog sa fiti consecvent, sa demarati procedurile respectand statutul acestei societati. Il rog si pe domnul viceprimar Latcau sa faca acest lucru, pentru ca e nevoie si de acordul si consultarea celorlalte UAT-uri implicate in aceasta Societate Metropolitana de Transport pentru inlocuirea celorlalti 2 colegi din executiv cu alti 2 reprezentanti ai Consiliului Local, si atunci lucrurile capata o consistenta logica si o anumita continuitate. Daca asta se doreste, inlocuirea unor functionari cu reprezentanti ai Consiliului Local, haideti sa o facem pana la capat, dar respectand acest statut care este extrem de complicat, pentru ca nu o putem face numai noi la nivelul Consiliului Local Timisoara, trebuie implicate Mosnita, Ghiroda, si asa mai departe. Sa facem acesti pasi si cat de repede sa fie 3 consilieri municipali„, a cerut si consilierul PSD Radu Toanca.

Va reamintim, de-a lungul anilor, Consiliul Local Timisoara a fost reprezentat in Adunarea Generala a Asociatilor a SMTT de Dan Diaconu, din 2008 pana in2019, cand acesta a fost inlocuit cu Culita Chis.

Societatea Metropolitana de Transport este o Asociatie de Dezvoltare Intercomunitara constituita inca din anul 2009 si are ca obiect de activitate organizarea, reglementarea, exploatarea si monitorizarea serviciului de transport local in afara Timisoarei, dar si in oras, in urma unui contract cu STPT iscalit anul trecut. A fost nevoie de infiintarea unei astfel de entitati acum 12 ani pentru a putea accesa fonduri europene disponibile, la acel moment, pentru sistemele de transport in comun.

 

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. Buben Trascau spune:

  Care e diferenta dintre acesti sinecuristi de la USR si cei de la alte partide? Pampalaul asta de Trascau, care mai e si infractor pe deasupra, va umfla acuma alti bani publici din consilii de administratie.

  • iti-explic spune:

   iti explic eu care e diferenta, astia de acum, nu prea ii intereseaza banii, vad un pic dincolo de bani spre deosebire de 40% romani care ar face muulte lucruri inclusiv cu parintii in diferite pozitii pentru bani.

 2. vasile1980 spune:

  Goia – un inginer care a crescut pe umerii unor oameni de omenie

  Dar a uitat ca si orice parvenit …

  Culita Chis la fel ..

  Cei doi au crescut un pui care le seamana

  Nume : Marcel Nicola – ba director adjunct, tehnic , directie electrica

  Dar e agronom pana la urma

  Si mai sunt si cei care au sugativa

  Asa fostul de la piete , Asa si Ravasila

  Asa toti papagalii

  Asa si Nasleu

  Si unde sunt alte orase sau alte capitale judetene