Noutati :

Ripensia porneste la drum in Divizia D in haine noi si cu parteneri noi! O Universitate din Timisoara s-a asociat cu ‘Ripi’!

5 august, 2014 - 05:41 PM
Autor: Daniela Surulescu      
Categorie: SPORT
1
Gruparea care incearca sa duca mai departe numele si traditia vechii Ripensii va debuta sambata in Liga a IV-a. Galben-rosii au avut parte de mai multe schimbarii in aceasta vara, iar una dintre cele mai importante noutati pentru ‘Ripi’ este parteneriatul inchieat cu Universitatea de Stiinte Agricole a Banatului.
„Am semnat un parteneriatul in urma cu o luna si jumatate si tin sa-i multumesc domnului rector Paul Parsan pentru ca a sprijit acest acord. Acest parteneriat cred ca vine in linia pe care noi ne-am propus sa o urmam in cadrul reconstructiei Ripensiei. Urmarim sa ne apropiem cat mai mult de comunitate si asta este un pas important, pentru ca acea comunitate de la Universitatea de Stiinte Agricole cred ca ne poate aduce beneficii. Nu se pune problema, bineinteles, de beneficii materiale ci alt tip de beneficii. E vorba de o expunenere la nivelul Universitatii si o serie de evenimente pe care urmeaza sa le derulam in comun. Noi ne dorim la Ripensia sa fim nu doar un club sportiv, ci sa ne apropiem de partea educationala’, a spus presedintele Ripensiei, Radu Ienovan.
„Ripensia, asa cum o percepem noi, este un act de civism. Are aceasta dimensiune civica foarte importanta pentru societatea romaneasca in momentul actual. Si, in cadrul acestei dimensiuni civice, dimensiunea educationala este foarte importanta, iar aceste perspective pe care Ripensia le deschide ne-au facut sa luam decizia de a fi parteneri si de a sustine Ripensia. Senatul Universitatii a fost de acord sa fim partenerii Ripensiei , sa contribuim in masura in care putem, chiar daca material nu foarte mult, dar cred ca si sprijinul moral este important pentru cei din interiorul Ripensiei. Ca perteneriat, noi incercam sa facem actiuni de promovare reciproca, in campusul nostru, in actiunile noastre incercam sa implicam Ripensia pentru a fi mai cunoscuta. Si, pe langa aceasta, avem unele facilitati prin bazele noastre sportive pe care in perioadele libere putem sa le punem la dispozitia Ripensiei. Avem si o echipa de fotbal a Universitatii unde antrenor este un fost mare jucator al Politehnicii, Cicerone Manolache si, in masura in care este posibil, ii vom sprijini si pe studentii nostri in ideea de a activa la Ripensia, a spus  Paul Pirsan, rectorul USAMVBT.
Haine noi si casa noua
Jucatorii Ripensiei vor debuta in Divizia D intr-un echipament care a suferit mai multe modificari. Numele unui sponsor important venit din industria farmaceutica se va regasi pe tricourile galben-rosii. Insa pe langa acesta, ‘Ripi’ mai are peste 15 parteneri. ”Echipamentul de acasa are un facelift, iar cel de deplasare e practic nou. Am atras un sponsor foarte important, atat ca parte materiala, cat si ca imagine. Este un partener Premium alaturi de Glissando”, a spus Radu Ienovan.
Din acest sezon, Ripensia va activa si intr-o noua locatie, parasind baza Electrica. „A trebuit sa ne relocam si cu baza de pregatire si cu locul de disputare al meciurilor oficiale. Prima echipa va disputa meciurile din campionatul Diviziei D pe terenul numarul 1 din complexul Dan Paltinisanu, iar echipa a doua va juca la noua noastra baza de pregatire. In sfarsit vom avea stabilitate si continuitate in ceea ce priveste baza de pregatire, am semnat un contract cu clubul Autoturisme valabil pe 10 ani, urmeaza sa facem investitii acolo, vrem sa schimbam cu totul fata acelui spatiu, am inceput cu partea de gazon, vom continua cu vestiarele si apoi cu alte facilitati poate o sauna, o sala de fitnes„, a mai spus presedintele Ripensiei.
Putine schimbari in lot
Lotul cu care Ripensia va aborda Liga a IV-a nu a suferit prea multe modificari. ‘Am mers pe pricipiul continuitatii, dorim sa mentinem omogenitatea lotului, pentru a putea sa practicam acelasi joc pe care din principiu, il promovam, un joc constructiv. Speram sa reusim sa imbinam frumosul cu utilul, adica acest joc pe care il dorim si estetic sa fie si foarte eficient. Ca atare am inregistrat putine plecari si putine veniri. Au plecat patru jucatori, au venit 3-4″, a spus managerul Radu Suciu.
Au plecat de la Ripensia Anagor, Siminineanu, Filip si Muresan, ultimii doi care activeaza si ca arbitri convenind cu conducerea sa puna punct angajamentului pentru ca activitatea lor ca arbitri sa nu o impieteze pe cea fotbalistica, iar la capitolul veniri, sunt certitudini deocamdata Mediop, Barburescu,  Luca si Vasilcin.
Ripensia va debuta in Divizia D,  sambata, de la ora 11, cand va evolua pe baza de la stadionul Dan Paltinisanu impotriva echipei CS Giroc.


Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 1comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Mult succes in noua editie a ligii a 4-a.