Ridica cine ajunge primul. Situatie halucinanta intr-un oras din Timis, in plin scandal al gunoaielor. Masinile fac intrecere, la propriu, sa goleasca pubelele

TIMIS. Scandalul gunoaielor din judetul Timis, care a lasat saptamani la randul zeci de mii de oameni cu pubelele pline in fata portilor, este departe de a fi incheiat. Primariile din judet sunt, in continuare, decise sa rezilieze contractul cu firma de salubritate Brai Cata. Intreaga poveste a acestei situatii o gasiti AICI.

CITESTE SI: Gunoiul mai ramane in tomberoane in trei mari zone din Timis si sunt zeci de mii de oameni afectati. Care este, totusi, solutia? 

La Sannicolau Mare se intampla o situatie de-a dreptul halucinanta. Primaria s-a organizat sa adune gunoiul din oras cu propriile masini, dupa ce firma angajata prin ADID, Brai Cata, i-a lasat pe oameni cu pubelele pline zile in sir din pricina unor datorii pe care compania le are catre societatile ce administreaza rampele de depozitare a deseurilor.

Intre timp, firma Brai Cata, care are contract pe zona Sannicolau Mare, si-a rezolvat temporar problema depozitarii deseurilor si poate ridica gunoiul.

Rezultatul este ca atat firma Brai Cata, cat si Primaria si-au scos utilaje pe pe teren si strang gunoiul de pe strazi pe principul „Ridica cine ajunge primul„.

Ne-am apucat de adunat gunoiul de 7-8 zile. Am aflat ca, in urma unor discutii la Bucuresti, nu stiu exact unde, daca la Guvern direct sau la minister, s-a rezolvat problema Brai Cata si vor si ei sa se apuce de curatat gunoiul. Noi am lucrat in conditii normale, vineri vom discuta rezlierea contractului cu Brai Cata pe cale amiabila. Urmeaza sa avem sedinta in care votam imputernicirea primarului de a rezilia contractul cu aceasta firma. Nu putem sa fim o bascalie a firmei Brai Cata sau ADID (Asociatia de Dezvoltare Intracomunitara Deseuri – n.r.). Noi am inceput sa facem angajari. Acum ce sa facem, sa ii dam afara pe oameni? Am avut sincope, am stat cu gunoiul sub pres de sarbatori, asta vara la fel. Cred ca acum este o gaselnita de moment, cei de la Brai Cata nu mai au posibilitatea de a respecta contractul pe termen lung. Este o gaselnita de moment ce se intampla acum. Este o gluma tipic romaneasca. S-au intrunit conditiile de reziliere, organizam in 6 luni alta licitatie sau cel mai bine ar fi, asa cum am discutat, sa facem o societate comerciala a primariilor din zona, prin care sa putem controla acest serviciu„, a declarat Danut Groza pentru opiniatimisoarei.ro.

CITESTE SI: Unul dintre cele mai proaste drumuri din Timis va fi asfaltat. Cand dispar gropile, cu 1 milion de euro 

Firma Brai Cata a castigat la licitatie serviciul de salubrizare in zonele Sannicolau Mare, Deta si Faget. Contractul este pe o perioada de 10 ani, din care s-a scurs un an. Recent, Brai Cata s-a aflat in imposibilitatea de a mai depune gunoiul la statiile de transfer, administrate de Polaris, din lipsa banilor. Practic, Brai Cata incaseaza tarife mici de la populatie, insa pentru a depune deseurile la statia de transfer tarifele sunt foarte mari. Din cauza acestor datorii, Polaris a pus lacatul pe usile statiilor de transfer, iar firma din Braila a ramas cu masinile incarcate cu gunoi.

Primarii celor aproximativ 60 de localitati din cele trei zone au discutat cu cei de la ADID, cei care administreaza tot ce tine de deseuri, cerand rezilierea contractului cu Brai Cata. Pana cand rezilierea se va face efectiv si pana la organizarea unei noi licitatii, primariile din judet au decis sa se descurce pe cont propriu.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.
loading...

    Pareri

  1. Deci care ar fi soluția, i a sa scumpi noi tarifele , sa plateasca populația mai mult si astfel ne rezolvam noi probleme financiare .