Noutati :

RETIM preia salubrizarea intr-o zona mare din judetul Timis pentru urmatorii 10 ani

22 septembrie, 2017 - 04:06 PM
Autor: Daniel Balteanu      
Categorie: ADMINISTRATIE
0

TIMISOARA. Societatea de salubrizare RETIM a semnat vineri un acord prin care se va ocupa de colectarea deseurilor din peste 20 de localitati in urmatorul deceniu.

CITESTE SI: Momentul tragediei. Imagini cu poarta ucigasa de la intrarea in Timisoara cand se prabuseste peste un tanar 

RETIM va ridica gunoiul din asa numita Zona Zero a judetului Timis, care cuprinde orasele Lugoj, Buzias si Recas, dar si alte 24 de comune aflat in apropierea acestora. Contractul a fost semnat de reprezentantii RETIM si cei ai Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Deseuri Timis, iar la eveniment au fost prezenti si reprezentanti ai Consiliului Judetean si ai primariilor din zona.

In special acest contract va regla, speram noi cel mai mult, colectarea selectiva a deseurilor, pe langa alte atributii ce sunt in sarcina colectorului. Speram sa ajungem la un grad de colectare cat mai ridicat, intr-un timp cat mai scurt. Nu ca nu s-ar face acum, dar se poate si mai bine. In cadrul documentatiei de licitatie, noi am solicitat ca operatorii sa vina cu o suma prevazuta si pentru a face publicitate. Se va face periodic de catre operatori, impreuna cu noi, si primariile, publicitate la tot ce inseamna colectarea deseurilor menajere si evident si reciclabile…In momentul de fata suntem obligati sa aprobam ceea ce a iesit din licitatie, tarifele urmare a licitatie. Dupa care, conform legii, le vom regla„, a declarat Romeo Ursu, director executiv ADID Timis.

RETIM va merge in zona cu toata logistica de care dispune, insa va recruta si personal pentru a putea face colectarea deseurilor mai eficienta.

La momentul acesta RETIM dispune de toate resursele umane, materiale, logistica si toate problemele legate de organizarea si coordonarea si implementarea unui asemenea serviciu intr-o zona noua. Suntem convinsi ca putem sa ducem la finalizare, asa cum am facut si cu alte proiecte mari in judetul Timis si in tara. Vom incepe cu aproximativ 3 milioane de euro, cu aproximativ 85 – 100 de locuri de munca, cu organizarea unui punct de lucru in zona, cu incheierea contractelor. Avem aproape 120 de zile perioada de mobilizare in care trebuie sa punem la dispozitie tot ce am promis in caietul de sarcini si ce am semnat astazi. Nu o sa mergem cu salariati din Timisoara. Noi abia facem fata cu personalul din Timisoara pentru zona Timisoarei. Vom apela, cu siguranta, si vom avea discutii chiar cu toti operatorii care au lucrat in zona, pentru preluarea personalului, a unor elemente de serviciu care pot fi utilizate in continuare„, a declarat directorul RETIM, Gheorghe Para.

CITESTE SI: Ce se intampla cu tot lemnul care s-a adunat la margine de strada la Timisoara, dupa furtuna

Singurul oras in zona de est a judetului Timis care nu are inca un contract pentru salubrizare este Fagetul, insa reprezentantii ADID dau asigurari ca si aceasta problema se va rezolva.

Mai avem alte 4 zone. Din toate acestea avem una singura, cea a Fagetului, in care nu s-a prezentat nimeni la licitatie. O sa refacem documentatia si vom mai incerca inca o licitatie. Daca tot nu se va prezenta nimeni, mai facem inca una. Daca nu se inscrie nimeni, atunci vom incerca sa negociem direct cu alte societati„, a declarat Traian Stancu, vicepresedintele Consiliului Judetean Timis.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...