Restrictii de trafic pe teritorul Ungariei. Deja timpii de asteptare in frontiera din vestul tarii depasesc 200 de minute

TIMISOARA. Circulatia automarfarelor mai mari de 7,5 tone va fi restrictionata pe teritoriul Ungariei, incepand de marti, 14 martie, ora 23.00 (ora Romaniei) pana miercuri, in 15 martie, ora 23.00 (ora Romaniei). Deja situatia provoaca aglomeratie in vamile din vestul tarii, camioanele asteptand intrte 90 si 210 minute pentru iesirea din tara.

CITESTE SI: Veste neasteptata de pe piata imobiliara la Timisoara. Ce se intampla cu preturile la apartamente 

Potrivit Politiei de Frontiera, masura este luata de autoritatile ungare ca urmare a faptului ca data de 15.03.2023 este declarata zi de sarbatoare nationala, nelucratoare.

”Restrictiile nu se refera la mijloace de transport care efectueaza transporturi de marfuri periculoase, de animale vii, de produse alimentare perisabile ori supuse unui anumit regim de temperatura. Avand in vedere cele mai sus mentionate, in aceasta perioada soferii automarfarelor vor avea obligatia sa stationeze in parcarile special amenajate, pana la incheierea restrictiei de circulatie pe drumurile publice din Ungaria”, a transmis Politia de Frontiera.

In aceste intervale de timp, traficul de calatori si autoturisme se va desfasura in conditii normale.

”Autoritatile de frontiera din cele doua state vor tine permanent legatura, in vederea stabilirii unor masuri comune, astfel incat, la ridicarea restrictiilor de circulatie pentru automarfare pe teritoriul Ungariei, controlul de frontiera sa se desfasoare operativ (ex. folosirea la capacitate maxima a arterelor existente, suplimentarea de personal la controlul automarfarelor)”, a mai precizat Politia de Frontiera.

La ridicarea restrictiilor, Politia de Frontiera recomanda soferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontiera existente la granita deschise tranzitului de marfuri, astfel incat sa se preintampine aparitia suprasolicitarilor doar a unora dintre acestea, intr-un timp foarte scurt.

De asemenea, Politia de Frontiera recomanda consultarea aplicatiei Trafic on-line dezvoltata si pentru autovehiculele de mare tonaj care este disponibila pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Aceasta aplicatie prezinta o medie a timpilor de asteptare in punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

Potrivit aplicatiei, marti, la orele pranzului, camioanele asteapta, pentru iesirea din tara, intre 90 si 210 minute pentru iesirea din tara.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.