Veste neasteptata de pe piata imobiliara la Timisoara. Ce se intampla cu preturile la apartamente

TIMISOARA. In ciuda asteptarilor si a perioadei de criza pe care o traversam, preturile apartamentelor continua sa creasca.
O spun specialistii in imobiliare care, in urma unei analize realizata la nivelul lunii februarie, spun ca s-au scumpit atat locuintele vechi, cat si cele noi, acestea din urma ceva mai mult.

CITESTE SI: Ziua in care a fost ales cel mai stralucit primar al Timisoarei. Carol Telbisz a construit 2 poduri, 4 licee, 7 fabrici de top, 2 stadioane, a adus primele tramvaie electrice, a asfaltat prima strada, a infiintat serviciul de ambulanta si a ridicat primul cinematograf. Foto

Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, preturile apartamentelor s-au majorat la nivel national, cu o medie de 1,6% in februarie, de la 1.413 la 1.435 de euro pe metru patrat util.

In ciuda asteptarilor, piata rezidentiala continua sa surprinda. Desigur, traversam in continuare o perioada incerta, insa interesul pentru achizitia de apartamente este in continuare ridicat, iar tranzactii au loc. Este putin probabil ca pe termen scurt sa asistam la cresteri de pret si anumite corectii de pret sunt inevitabile, in special pe segmentele dependente de finantarea bancara. Totodata, categoriile premium isi vor consilida pretul pentru ca atrag in continuare o cerere ridicata„, spune Daniel Crainic, specialist in imobiliare.

La Timisoara, asteptarile vanzatorilor de apartamente s-au majorat cu 1,2% in luna februarie, fata de ianuarie (de la 1.446 la 1.464 de euro pe metru patrat util), in vreme ce, la 12 luni, avansul a fost de 4,9% (de la 1.395 de euro pe metru patrat util).

Cu un pret mediu de 1.449 de euro pe metru patrat, in luna februarie, locuintele vechi din oras sunt, in prezent, cu 4,8% mai scumpe decat in urma cu un an (cand costau 1.383 de euro pe metru patrat).
Pe de alta parte, comparand luna februarie cu luna anterioara, preturile au crescut cu 1,5%. Apartamentele nou-construite au consemnat un declin lunar de 1.8% (de la 1.538 de euro pe metru patrat util) si o crestere anuala de 4,2% mai exact, de la 1.450 la 1.511 de euro pe metru patrat util„, transmit specialistii in imobiliare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

    Pareri

  1. fanel spune:

    era normal

  2. Gfds spune:

    Vrajeala. De fapt nu prea se mai vand

  3. Gramatica spune:

    „prețurile la apartamente”… văi de gramatica voastră

    • Florin spune:

      Genitivul a fost îngropat sj înlocuit frecvent cu acuzativul. Observ asta mai ales in Petea asta de țara. In alta ordine de idei, consider asta o reclama mascata, acest articol, sau psihologie inversa. In nici un caz nu asta e realitatea cu piața imobiliară. Poate nu s-au ieftinit așa mult, dar sigur nu se mai cumpara. E seceta.

  4. pppppppp spune:

    sanchi cumparati acum ca se scumpesc

  5. Rechinul spune:

    Dar de ce sa vinzi? Mai bine cumperi! Chiar si cu inflatia asta, parca totusi!

  6. povesti spune:

    Vor scadea mult. Dupa FED, acum si ECB a anuntat ca va mari dobanda cu 0.5% pe luna. Probabil va ajunge la 4-5% ceea ce inseamna 8-10% pentru cumparator. Pe langa asta, cu home office, multi nu mai stau in timisoara iar multe birouri sunt ovupate 20%. O sa ramana multe apartamente si spatii comerciale goale.

  7. gelu spune:

    In curand Craiova si Iasi va depasi Timisoara la pret, Sibiu, Brasov, Cluj au facuto de mult. Timisoara se tranforma incet intr-un oras de mana a doua. Inca avem noroc cu pozitia geografica dar nu cred ca mai tine mult. Nu are rost sa investeti in imobiliare intr-un oras fara viitor. Multumim administratiilor locale care au avut un factor decisiv la decaderea Timisoarei.

    • Reactionaru spune:

      Si-o sa vina politruci care au mai fost ca sa fie ca pe vremuri.
      Vremuri grele pentru ciolanarii decazuti. !!!!!!!!

  8. @gelu spune:

    Inca avem” noroc” ca in patru judete din vecinatate, adica MH, CS, HD, GJ nu misca economia si toti tinerii se inghesuie spre Timisoara. De aia sunt preturile ridicate. Sa stiti ca nici la criza din 2009-2012 nu au coborat preturile apartamentelor cu mai mult de 30%. Ma refer la cele mai noi sau pozitie buna. S-au vandut atunci multe jafuri, ca doar si in Timisoara sunt blocuri/apartamente pe care daca le scutura un cutremur de 6,5 Richter le gassesti intr-un morman de moloz. Adevarul este ca in doi ani de pandemie unii au facut economii, adica au pus bani gramada, plus ca au crescut salariile bugetarilor. De aici inflatia mare, iar efectul gazului/curentului electric nu se simte asa tare ca nu a fost iarna grea si au fost plafonate preturile. Cu toata plafonarea, la gaz s-a platit dublu fata de iarna 2021/2022. Si apoi mai e ceva, in 2010 Basescu a taiat salariile la cei care taie frunze la caini si a eliminat pensiile alea nesimtite. Ca urmare in perioada 2009-2012 inflatia nu a depasit 8%. Asa se explica si ca acum sunt prea multi bani pe piata. Atunci se cerea bani, se oferea ( de catre banci) dobanda la depzite mai mare decat inflatia (dobanda real pozitiva). Acum inflatia este 15-16%, iar dobanzile date de banci sunt maxim 8%. Deci pe jumatate. Restul e pierdere curata!

  9. Dinu spune:

    SCADE.
    Vorbiti numai aiureli.
    PIATA e in scadere

  10. mafiaimobiliara spune:

    acest articol este platit de mafia imobiliara

  11. Dani spune:

    Agentiile sunt disperate. Piata e in cadere libera de cand nu mai ia lumea credite.

  12. Marian spune:

    Continuați să cumpărați prostii ca să își mărească flota de masini de lux, concedii în destinații exotice cu restaurante scumpe, telefoane de top, țoale, pantofi, parfumuri și bijuterii (toate) de lux toți analfabeții / bișnițarii cu 10 clase la seral pe spinarea proștilor.
    80% din imobilele (case / apartamente) ce sau construit în ultimii 10 ani (mai ales ultimii 5 ani) nu respectă nicidecum proiectele autorizate, nu este nimic conform documentațiilor tehnice și autorizațiilor de construire idin dosarul sau actele unui imobil ar materiale folosite sunt total altele și cele mai ieftine, să numai vorbim de calitatea execuției.
    Când o să se introducă certificatul de conformitate în domeniul construcțiilor ca document obligatoriu în setul de acte necesare vânzării unui imobil, atunci poți plăti corect prețul.solicitat de vânzător până atunci mulți dintre cei care cumpără continuă să fie păcăliți de cei care le vând vorba aia un cămin pentru familie.