Noutati :

Reprezentantii primariei ar vrea sa puna taxa pe turnulet pentru palatele tiganesti din Timisoara. Cum va fi definit turnul in HCL?

16 octombrie, 2012 - 12:35 PM
Autor: Roxana Deaconescu      
Categorie: ADMINISTRATIE
4

TIMISOARA. O taxa in plus va duce la inlaturarea turnuletelor de pe palatele tiganesti din Timisoara, cred reprezentantii primariei. Adica sa impuna o taxa suplimentara celor care au astfel de constructii.

Habar nu au daca este legala si la cat s-ar putea ridica o astfel de taxa, si cum va fi definit „turnuletul” in potentialul proiect de Hotarare de Consiliu Local (HCL),  dar „analizeaza” aceasta posibilitate.

Edilul sef s-a gandit doar ca, daca exista o taxa de horn (n.r. coserit), de ce n-ar fi si una de… turnulet. Coseritul insa reprezinta un SERVICIU si se achita ca atare, nu precum o TAXA.

„Ma gandesc sa introducem o taxa de turnulet. Sa generam o hotarare de consiliu local care sa instituie si o astfel de taxa si sa se aplice pentru proprietatile existente. Sa incurajam oamenii sa fie preocupati sa-si redefineasca fatadele in raport cu exigentele Timisoarei pentru a evita niste taxe suplimentare, a declarat edilul sef al Timisoarei.

Cu toate acestea, controversatele turnulete sunt parte din cladire, imobil pentru care proprietarul plateste deja un impozit, or introducerea unei asemenea taxe ar insemna practic o dubla impunere, ceea ce, deocamdata, contravine legii. Pentru solicitarea unei noi taxe speciale, fie ea si pe turnulet, primaria Timisoara ar trebui sa presteze un serviciu (asa cum se intampla in cazul coseritului).Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 4comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Da de ce s-au dat aprobari pentru turnulete? Pt ca: “Autorizarea executarii constructiilor care, prin conformare, volumetrie si aspect exterior, intra in contradictie cu aspectul general al zonei si depreciaza valorile general acceptate ale urbanismului si arhitecturii, este interzisa” (HG 525/1996, art. 32); adica exista lege sa nu permiti sa se faca ti.ganiada langa cladiri istorice, trbuie doar sa vrei sa o aplici.

  2. Tiganii,nu platesc impozitele pentru casele care le au,asa ca…..primaria poate sa le impuna milioane de taxe,ca tot degeaba.Mai bine,ar cere primarul sa se verifice,cati dintre tiagani,sunt cu impozitele la zi si pe urma,sa se gandeasca la taxe noi.

    • Culmea, mai toti tiganii sunt cu impozitele la zi pe cladiri. parerea mea este ca robu e complet tembel. nici nu prea mai sunt in oras turnulete ca s-au prins si tiganii ca risca sa se trezeasca cu ele daramate.
      abereaza robu asta ceva de speriat. bashca ca e ilegala suprataxarea. asta ce viseaza noaptea scuipa ziua. vai si amar de capu lui

  3. campanie electorala si atata tot.