Noutati :

Reporneste dezinsectia, in sfarsit, la Timisoara. Daca nu mai ploua

7 iunie, 2019 - 03:48 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ADMINISTRATIE
2

TIMISOARA. Dupa mai bine de doua luni de la semnarea contractului de dezinsectie si deratizare, la Timisoara va avea loc o noua runda de stropiri impotriva insectelor.

CITESTE SI: Nou sistem de plata al facturii la gunoi, la Timisoara si in judet. Platesti cat arunci! Video 

Reprezentantii Primariei au anuntat ca, de duminica, se reiau serviciile de deratizare si dezinsectie pe domeniul public din Timisoara.

„Substantele folosite fac parte din grupele Xn şi Xi de toxicitate si sunt avizate de Comisia Nationala pentru Produse Biocide din cadrul Ministerului Sanatatii si nu pun in pericol populatia si animalele.

Facem apel la crescatorii de albine din municipiul Timisoara sa reduca pe cat posibil zborurile acestora, deoarece cele aflate in zbor pot fi afectate.

Personalul implicat in executia serviciilor este calificat in functia de agent D.D.D., in conformitate cu legislatia in vigoare si este dotat cu echipament de protectie corespunzator”, a scris pe pagina sa de socializare Robert Kristof, city managerul Timisoarei.

Reprezentantii primariei fac apel la oameni, carora le solicita sa isi ia masuri si in gospodarii, pentru ca tratamentele de dezinsectie si deratizare sa aiba eficienta sporita.

„Pentru ca tratamentele sa aiba o eficienta ridicata, facem apel la toti cetatenii municipiului sa ia masuri urgente de efectuarea curateniei in gospodariile proprii si de combatere a mustelor, tantarilor si a altor insecte producatoare de disconfort. Totodata, prevederile HCL nr. 371/2007, art. 24, constituie contraventie si se sanctioneaza contraventional cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei pentru persoanele fizice si de la 1.000 lei la 2.500 lei pentru persoanele juridice urmatoarele fapte:
a) neefectuarea, inainte de inceperea lucrarilor de deratizare, dezinsectie, dezinfectie, a lucrarilor de salubrizare si igienizare a spatiilor proprii de depozitare a deseurilor menajere, a spatiilor interioare si exterioare din jurul cladirilor;
b) neefectuarea lucrarilor de deratizare si dezinsectie imediat ce se constata aparitia de rozatoare (soareci, sobolani) si/ sau insecte (tantari, muste, gandaci), etc;
c) neexecutarea lucrarilor de deratizare, dezinfectie sau dezinsectie, odata cu actiunile organizate si coordonate de Primaria Municipiului Timisoara, prin operatori in domeniu;
d) neluarea masurilor de combatere a daunatorilor din spatiile verzi;
e) executarea unor lucrari de dezinsectie sau aplicarea de pesticide fara autorizare precum si a substanţelor care afecteaza insectele polenizatoare”, se precizeaza intr-o hotarare a Consiliului Local.

In cazul in care vremea va redeveni ploioasa, actiunile de dezinsectie si deratizare urmeaza sa fie prelungite.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 2comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. „sa ia masuri urgente de efectuarea curateniei in gospodariile proprii si de combatere a mustelor, tantarilor si a altor insecte producatoare de disconfort.” – vorbele unor imbecili care nu au fost in stare sa faca dezinsectie de 6 ani

  2. cand o sa scapi de duzii din oras, primar imbecil? atata mizerie pe trotuare si hrana pentru gandaci… atata nu te duce mintea, taran de la coada vacii ce esti!