Reparatiile de jumatate de milion de euro dupa muncitorii Colterm si firmele care au spart strazi, trotuare sau spatii verzi pentru lucrari la conducte in Timisoara, dorite de 2 societati care si-au ‘impartit’ frateste orasul

TIMISOARA. Au facut interventii la tevi, iar in urma au ramas santuri neastupate, asfalt spart sau spatii verzi devastate. Vorbim de muncitorii Colterm, dar si firmele angajate pentru modernizari, care au facut lucrari la retea, iar compania de termoficare trebuie sa readuca zonele la starea initiala.

CITESTE SI: Inca o mini padure urbana se amenajeaza in Timisoara. Prima nu impresioneaza, deocamdata 

2 firme s-au inscris la licitatia lansata de Colterm in urma cu doua saptamani. Super Construct si Axo Util vor sa faca reparatiile in tot orasul.

Se au in vedere mai multe lucrari: „Refacere trama stradala (carosabil,trotuare), constructii si umpluturi de pamant aferente spatiilor verzi in Municipiul Timisoara, in urma lucrarilor de mentenanta (lucrari de interventii programate si reparatii accidentale), a lucrarilor de reabilitare si modernizare a retelelor de termoficare (retele termice primare si secundare, de apa calda de consum, apa rece hidrofor, aductiuni de apa).
Lucrarile de refacere constau in principal in: taierea betonului si asfaltului cu masini speciale cu disc; sapatura manuala sau mecanica cu semnalizarile aferente;compactare umpluturi de nisip sau balast; refacere umpluturi de pamant in zone verzi; refacere sau executie elemente de constructii la camine termice (placi de acoperire, grinzi din beton armat; pereti din beton, hidroizolatii,etc.); refacere trama stradala (carosabil,trotuare); transport pamant, moloz, betoane„, se arata in documentatia postata in SICAP.

Valoarea estimata a contractului este de 2.085.198 lei fara TVA, adica putin peste 500.000 de euro cu TVA. Lucrarile sunt impartite in 4 loturi care sa acopere toate zonele orasului, nord, sud, est si vest.

Firma Super Construct s-a inscris la loturile 1 si 3, iar Axo Util la 2 si 4.
Ofertele au intrat in evaluare.

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

loading...

  Pareri

 1. zet spune:

  Veniti(primaria) pe Aleea Ionel Perlea sa vedeti cum ne rupem picioarele dupa lucrarile facute acum citiva ani.Vedeti cum se chinuie masinile Retimului sa colecteze gunoiul in fiecare zi.Acestea merg cu spatele deoarece accesul dinspre Kaufland este Inchis datorita problemele de la canalizare.Probabil cind se va surpa si vor fi accidente se va rezolva.

 2. Haha spune:

  Pai tot astia participa care sunt abonatii la banii publici?:))

 3. Ali spune:

  Peste tot pe unde s-a lucrat e dezastru: pe strazi si trotuare sunt carpeli ordinare care se surpa in scurt timp; materiale de constructii lasate imprastiate; spatii verzi devastate. In loc sa caute firme care sa refaca pe bani publici, mai bine i-ar fi amendat zilnic pe cei care au provocat dezastrul.

 4. Alex spune:

  Așa se întâmplă dacă nu se fac studii de fezabilitate !

 5. Momo Gofitz spune:

  Trebuie să-l intrebe cineva pe acest dereglat dacă la el in Germania se lucrează la fel !

  • Stiv spune:

   Descreierat ești tu dobitocule!!!Acest Neamț va va arata vlasa la toți hoții care furați primăria!!!!

   • @Stiv sugaciu spune:

    Aici nu este vorba despre furat cretinoidule !!
    Aici este vorba despre cum arată orașul după șantierele gestionalte de specialiștii in toate, Lascău și Fritz.
    Înainte de alegeri ne promitea ordine și curățenie dupa șantiere.
    Tu știi cum arată un șantier in timpul lucrarilor si după terminarea lor în Germania dereglatului??

 6. Căcău specialist in construcții spune:

  Bulevardul Prezan pare și astazi in șantier, atunci ce să ceri de la firmele fantomă găsite de primarie pentru schimbarea tevilor sau repararea străzilor si a spațiilor verzi distrstruse?

 7. jshsjsnna spune:

  Si totul are un simplu raspuns, lipsa politie, daca politia si-ar face treaba si ar amenda in nestire administratorul drumului sau firmele cucu, nu ar mai exista asa ceva…dar la noi se merge pe principiul nu amendam, ca defapt nu plateste primaria…ba da, tot din taxele noastre, dar noi vedem ca voi va faceti treaba si aia nu…

  • @jshsjsnna spune:

   Aici este vorba in primul rând de cum arată caietul de sarcini, contractul și cine este supervizor din partea beneficiarului și după aia treaba poliției!!

 8. tatar spune:

  cei mai slabi vor sa asflateze !! AXO INUTIL si SDM …