Repararea ori largirea unor drumuri din Timis cu bani de la bugetul national! Lista soselelor din planul CJT

TIMISOARA. Consiliul Judetean Timis incearca sa obtina bani pentru mai multe drumuri judetene, de la bugetul national. Printre acestea se numara drumul care leaga orasul de Aeroport, dar si soseaua dintre Timisoara si Mosnita Noua.

CITESTE SI: Seful RATT, Ioan Goia, il SFIDEAZA in continuare pe primarul Timisoarei! Nicolae Robu, despre membrii consiliului de administratie al Regiei: Niste paraziti! 

In primul rand, Consiliul Judetean Timis a impartit, intr-o sedinta extraordinara, 10,5 milioane de lei, bani de la bugetul national, pentru repararea unor drumuri comunale.

Am primit 10,5 milioane lei, sume provenite din defalcarea din TVA, pentru drumuri judetene si drumuri comunale, dar am luat decizia ca intreaga suma sa mearga spre drumurile comunale pentru ca drumurile judetene, dupa cum ati vazut, incercam sa ne descurcam din fonduri proprii si din fonduri guvernamentale. Aceasta suma a fost distribuita spre primariile care au drumuri comunale. Nu toate primariile au primit pentru ca sunt primarii care nu au niciun kilometru de drum comunal, iar altele care au, de exemplu Topolovatu Mare, 40 km au primit sume mai mari pentru a fi ajutati in acest sens„, a declarat Calin Dobra, presedintele Consiliului Judetean Timis.

CITESTE SI: Operatiune in noapte la Timisoara, pe repede-inainte 

De asemenea, consilierii judeteni au aprobat o lista cu drumuri judetene pentru care au solicitat bani din Programul National de Dezvoltare Locala. Printre acestea, largirea la patru benzi a drumului care leaga Timisoara de Aeroport, dar si drumul dintre Timisoara si Mosnita Noua.

Drumul spre aeroport este un proiect al Consiliului Judetean Timis. A fost aprobat pentru a fi transmis la Ministerul Dezvoltarii pentru a obtine fonduri guvernamentale. Presupune largirea la patru benzi de la sensul giratoriu spre centura, pana la Aeroport. Si drumul Timisoara- Mosnita Noua va fi largit la patru benzi de la iesirea din Timisoara, pana la Mosnita Noua„, a mai spus Calin Dobra.

CITESTE SI: ‘Bine ca nu s-a legalizat portul de arma!’ Ce a patit un tata cu copilul bolnav prin spitalele din Timisoara! 

Termenul de depunere a cererilor pentru finantare, pentru aceste drumuri, este 17 martie a.c. In cazul in care Ministerul Dezvoltarii nu va aloca fondurile necesare pentru repararea sau largirea acestor drumuri, aceste investitii vor fi prioritare pe bugetul judetului Timis.

Drumurile pentru care CJ Timis cere bani de la Ministerul Dezvoltarii sunt:

Modernizare DJ 572 Lucaret – Brestovat – limita cu judetul Arad
Asfaltare DJ 588B Rovinita Mare – Percosova – Gherman (13,5km)
Asfaltare DJ 591 DN6 – Sacalaz (5,015km)
Lărgirea la 4 benzi de circulatie a DJ 592 Timisoara – Mosnita Noua
Asfaltare DJ 592B Sipet Folea (4,14 km)
Asfaltare DJ 593A Sanmartinu Sarbesc – Sanmartinu Maghiar (5,03 km)
Asfaltare DJ 609 Valea Lunga Romana – Cliciova (5,0 km).
Sporire capacitate de circulatie pe DJ 609D: Centura de ocolire Timisoara – Aeroport
Asfaltare DJ 609F Bazosu Nou – Bazos (5,3 km).
Modernizare DJ 693 Seceani – Fibis (8,5 km).

Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

    Pareri

  1. In general se investeste in nordul judetului, dar sunt mai multe de facut in Sud. Ar trebui facute doua strapungeri fiecare cu pod care ar lega Urseni si respectiv Giroc de drumul Jebel – Liebling – Sacosu Turcesc. In plus ar trebui CJT sa se sincronizeze cu CJCS si impreuna sa asfalteze drumurile dintre Tormac si Sosdea, si Duboz si Izgar pt a deschide mai multe alternative de trafic catre Caras Severin, si respectiv Resita.