Noutati :

Regulamentul de Protectie a Datelor cu Caracter Personal, in dezbatere la CCIA Timis

8 decembrie, 2017 - 01:38 PM
Autor: Bianca Dichis      
Categorie: ECONOMIC
0

TIMISOARA. Un nou seminar organizat la Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis. De data aceasta, in colaborare cu Camera de Comert Britanico-Romana, a fost organizata o prezentare a Regulamentului de Protectie a Datelor cu Caracter Personal.

Si asta pentru ca, incepand cu data de 28 mai 2018, companiile din intreaga lume care stocheaza si proceseaza date despre cetatenii Uniunii Europene vor fi nevoite sa se conformeze GDPR.

„Are loc un eveniment foarte important si anume se pune in dezbatere un regulament al Uniunii Europene, care prevede modalitatile in care se realizeaza protectia datelor cu caracater personal ale persoanelor fizice, cat si ale persoanelor juridice. Avem prezenti la acest eveniment reprezentanti de seama ai unor societati comerciale din Bucuresti, care se ocupa cu aceste probleme, iar evenimentul este organizat impreuna cu Camera Bilaterala Marea Britanie – Romania. Cunoasterea acestui regulament de catre toate persoanele fizice si juridice este foarte importanta pentru ca incepand din 28 mai anul viitor intra in functiune acest regulament al UE pe care toti trebuie sa-l respectam. Problema in tara noastra e faptul ca inca nu avem o legislatie completa pe aceasta tema, dar obligatia tarii noatre este sa se supuna acestui regulament”, a spus Emil Mateescu, consilier al presedintelui CCIAT.

Cei care nu se conformeaza vor fi pasibili de amenzi ce pot ajunge de la 2 la 4% din cifra de afaceri globala, pana la 20 de milioane de euro, in functie de suma care este mai mare.

„Firmele nu sunt inca pregatite pentru acest regulament si este mult drum de facut si mai avem doar sase luni pana la implementare. Noi suntem pregatiti sa ajutam firmele din Romania si mai ales pe cele din Timis si Timisoara. Penalizarile sunt de la 20 de milioane de euro pana la 4% din cifra globala a unei companii. Moore Stephens incearca sa ajute firmele sa inteleaga importanta si aplicarea acestui regulament, pentru ca mai apoi vor fi controale mai ales la firmele mari si multinationale care proceseaaza datele personale direct”, spune Mamas Koutsoyiannis, reprezentatul firmei Moore Stephens.

La eveniment au participat ca lectori atat specialisti in aplicarea managementului securitatii informationale cat si avocati si consultanti cu experienta in implementarea procedurilor privind sistemul de protectie a datelor cu caracter personal.

„Suntem extem de interesati de acest subiect, dat fiind faptul ca anul viitor nu vom mai avea pasuiri din partea Comisiei Europene, iar legea intra in vigoare din aprilie 2018. Cred ca nu exista coleg sa nu aiba de a face cu datele personale ale oamenilor cu care lucreaza, noi avem si CNP-urile angajatilor si copiile dupa buletin, dar mai mult de atat credem ca va fi un mare val de angajari deoarece acesti ofiteri de informatii care trebuie sa fie in firmele mari se aseamana cu acel responsabil de protectia muncii care la inceput noi romanii l-am mai neglijat, dar in cele din urma amenzile foarte mari si amenzile care s-au intamplat au facut sa nu neglijam acest subiect. Sunt convins ca si protectia datelor personale va fi un subiect foarte important”, a completat Flaviu Pop, reprezentantul unei companii de curierat.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 0comentarii

recomanda prietenilor

loading...