Noutati :

Regiunea Vest, prima din Romania cu propriul Program Operational Regional. Sorin Maxim: E un moment istoric pentru noi

18 mai, 2022 - 07:53 PM
Autor: Liliana Iedu      
Categorie: ECONOMIC
3

TIMISOARA. Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Vest, in calitate de Autoritate de Management anunta ca Regiunea Vest este prima din Romania care are propriul Program Operational Regional avizat de Guvernul Romaniei si trimis la Comisia Europeana. In urma acestui demers ADR Vest si Comisia Europeana vor negocia direct Programul Operational Regional 2021-2027.

Guvernul Romaniei a avizat astazi Programul Operational Regional al Regiunii Vest, pentru exercitiul financiar 2021-2027, pregatit de catre Agentia pentru Dezvoltare Regionala Vest, in premiera in calitate de Autoritate de Management”, transmite ADR Vest.

Directorul ADR Vest, Sorin Maxim a subliniat ca acesta este un moment istoric pentru tara noastra.

Pot sa spun ca e un moment istoric pentru noi si pentru Romania, in acest proces de descentralizare, pentru ca, pentru prima data in Romania, un plan de dezvoltare si o strategie regionala sunt dublate de o resursa de finantare pe masura ambitiilor noastre la nivelul regiunii Vest”, a declarat directorul general al ADR Vest, Sorin Maxim.

Regiunea Vest devine, astfel, prima din Romania cu un Program Operational Regional avizat de Guvern si trimis la Comisia Europeana. Din acest punct, negocierile pentru Programul Operational Regional 2021-2027 se vor purta direct intre ADR Vest si Comisia Europeana.

Odata cu acest demers, se vor putea optimiza foarte mult procesele de relationare cu beneficiarii, se vor putea simplifica documentatiile si modul in care interactionam, vom putea urgenta timpii de reactie fata de solicitarile beneficiarilor, vom digitaliza foarte mult procesele si, nu in ultimul rand, vom putea sa adaptam mai bine proiectele la nevoile regiunii. Sper ca aceasta schimbare va fi dublata si de faptul ca, in limbajul comun, nu vom mai vorbi de cheltuirea banilor europeni, ci de investirea lor”, a mai precizat Sorin Maxim.

Se asteapta ca Programul Operational Regional 2021-2027 al Regiunii Vest sa fie aprobat de Comisa Europeana in luna iulie a acestui an. Pana la lansare, ADR Vest va continua pregatirea ghidurilor de finantare si consultarile publice pe teme de interes pentru potentialii beneficiari.Informatiile publicate de opiniatimisoarei.ro pot fi preluate de alte publicatii online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la aceasta regula constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si va fi tratata ca atare.

Rating

  • 3comentarii

recomanda prietenilor

loading...

Pareri

  1. Bravo lor. Sper sa nu distrugă ciumati și acest program

  2. Ar trebui adus un neamț să se ocupe ”cum trebuie” de program. Fritz nu are vreun frate?! Hai, că se poate, la câte minte au banatustanezii!…

  3. Mare om , mare caciular ! Prin anii ’90 tipul asta se ocupa de print si chestii marunte in Resita. S-a infiltrat la PD sub comanda lui Frunzaverde , a devenit liderul tineretului din acel partid de rahat si dupa cativa ani defunctul ala ordinar de Frunzaverde l-a facut seful ADR Vest .